Διακοπές!

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Οι άθλιες και επικίνδυνες παιδικές χαρές του Δήμου Αγίας Παρασκευής

Θα μου πείτε πως μπορεί να ονομάζονται "παιδικές χαρές" αυτοί οι άθλιοι χώροι... Το αστείο είναι πως έχουν ξοδευτεί χιλιάδες ευρώ για τη συντήρηση τους (ποιός τα έχει βάλει στην τσέπη;)
Και η κατάσταση αυτή κρατάει χρόνια. Οι δήμαρχοι αλλάζουν, η αθλιότητα μένει. Οι εικόνες που βλέπετε έχουν τραβηχτεί σήμερα (17 Νοεμβρίου 2008) από το γιο μου Ίωνα. Η περιπλάνηση στις παιδικές χαρές του Κοντόπευκου (Χρυσοστόμου Σμύρνης, Αγίας Τριάδος και Δημοκρατίας) μόνο θλίψη προκαλεί. Από τότε που ο 11χρονος σήμερα γιος μου ήταν μωρό, δεν έχει γίνει η παραμικρή επισκευή στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης.
Στην πλατεία Ιόλα ξοδεύτηκαν εκατομμύρια για την ανάπλαση της πλατείας. Εκτός από την παιδική χαρά που προστέθηκε, το παρτέρι με τις τριανταφυλλιές μετατράπηκε σε ένα μονίμως βρώμικο συντριβάνι, σκιά δεν υπάρχει ούτε για δείγμα -το καλοκαίρι δεν μπορείς να σταθείς πουθενά, και φύσικά αντί των γηγενών φυτών προτιμήθηκαν οι φοίνικες -ίσως γιατί οι δήμαρχοι μας νομίζουν ότι βρίσκονται στην Αφρική... Αν ένα παιδί διψάσει, μάταια θα αναζητήσει μια βρύση. Ο Δήμος μας φαίνεται θεωρεί πως το νερό κάνει κακό στην υγεία.
Το όραμα του Αλέξανδρου Ιόλα -μια πρωτότυπη παιδική χαρά με γλυπτά- παιχνίδια, έχει φυσικά ξεχαστεί.
Η παιδική χαρά της Αγίας Τριάδος έχει επίσης αφεθεί στην τύχη της.
Καμία ασφάλεια δεν υπάρχει για τα μικρά παιδιά, που πρέπει να βρίσκονται υπό συνεχή άγρυπνη επιτήρηση.
Όλος ο σχεδιασμός έχει προφανώς γίνει από ανρώπους που ουδεμία σχέση έχουν με το αντικείμενο και αγνούν πλήρως τις ανάγκες των παιδιών.
Πουθενά δεν υπάρχει καμία απολύτως φύλαξη.






Οι διάφοροι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, ανευθυνοϋπεύθυνοι των διαφόρων υπηρεσιών του Δήμου ας δώσουν επιτέλους μια απάντηση -κι ας μη συνηθίζουν να απαντούν σε e-mail δημοτών.
Θα φτιάξουν τις παιδικές χαρές; Θα απευθυνθούν σε ειδικούς για να τους εξηγήσουν πόσο επικίνδυνο είναι το χαλίκι που απλώνουν;
Προς το παρόν οι εικόνες μιλούν μόνες τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: