Διακοπές!

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Εμείς και ο χρόνος 8: Επιστροφή στη Λαμία!

Την Παρασκευή, όπως ήταν προγραμματισμένο εδώ κι καιρό, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Το Ημερολόγιο ενός πατέρα 2/ Όποιος αγαπάει (εκ) παιδεύει – Από τα πρώτα βήματα μέχρι και το σχολείο» (Κριτική) στη Λαμία. Παρά τη βροχή και τις εκδηλώσεις που γίνονταν εκείνη τη μέρα σε όλη την πόλη, ένα πλήθος κόσμου μαζεύτηκε στον φιλόξενο "Οιωνό" και έγινε μια πραγματικά ενδιαφέρουσα συζήτηση.
Όπως είχε προαναγγελθεί, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου, έγινε ένα είδος "μίνι" ημερίδας, με σκοπό την ενημέρωση για τα ζητήματα της ανατροφής και της διατροφής των παιδιών.

Η υπεύθυνη της Σχολής Γονέων Ν. Φθιώτιδας Βασιλική Καπέλλου, μίλησε για τις Σχολές Γονέων και τη βελτίωση της επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια.

Η Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών Ασημένια Κούσουλα, μας άνοιξε ένα δρόμο για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας ώστε αν αποκτήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες.

Η Παναγιώτα Χουλιάρα – Σιδερά, εκπαιδευτικός στην ομιλία της «Παιδί, Σχολείο, Οικογένεια» ανέλυσε ζητήματα που αφορούν στη σχέση του παιδιού και της οικογένειας με το σχολείο.

Ανάμεσα σε όσους βρέθηκαν μαζί μας εκείνη τη βραδιά, ήταν ο βουλευτής Χρήστος Σταϊκούρας, ο πρώην βουλευτής και νομάρχης Τριαντάφυλλος Μπέλλος, ο νομαρχιακός σύμβουλος Νίκος Κασσιός, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Γραβιάς Θανάσης Πέτρου, εκπρόσωπος του Δημάρχου Λαμιέων, ο πρώην δήμαρχος Αγ.Κωνσταντίνου Κώστας Λιάλιος, πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων,φορέων και ενώσεων γονέων. Ακόμη πολλοί εκπαιδευτές των Σχολών Γονέων, υπεύθυνοι της Δια Βίου Μάθησης και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων -από το νηπιαγωγείο, μέχρι το Πανεπιστήμιο!


Φρόντισα να φτάσω μεσημεράκι στη Λαμία. Μετά από ένα άνετο ταξίδι με το τραίνο έφτασα στην πόλη και η πρώτη μου στάση ήταν στον "Οιωνό". Πολύ ωραίο βιβλιοπωλείο, με ζεστή ατμόσφαιρα και βιβλία να χαθείς με τις ώρες! Ο Γιάννης Κούτρας έχει καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια να φτιάξει έναν μοναδικό χώρο καθημερινού πολιτισμού, ενώ έχει κάνει και σημαντικές εκδόσεις (γι' αυτές θα μιλήσουμε αναλυτικά στο μέλλον)

Μετά αποφάσισα να περιπλανηθώ... Η ψιλή βροχή εναλασσόταν με λιακάδα κι έτσι μπόρεσα να πάω στα μέρη που θυμόμουνα από τα παλιά. Κι έτσι ξεκίνησα ένα ακόμη ταξίδι στο χρόνο.
Αλλά εδώ ξεκινά μια άλλη ιστορία...

2 σχόλια:

Φαίδρα Φις είπε...

συγχαρητήρια για το βιβλίο!
καλοτάξιδο

πολύ ενδιαφέροντα θέματα θίγετε
ουσιαστικά κι ευαίσθητα

θα το προμηθευτώ

ωραία θα πρέπει να ήταν και στην παρουσίαση

ελπίζω η μέση σας να πηγαίνει καλύτερα

καλή Κυριακή
σας φιλώ

kostasst είπε...

Καλή Κυριακή και από μένα.
Αν διαβάσετε το βιβλίο, θέλω τη γνώμη σας.
Η μέση μου πάει καλύτερα, αλλά θα δούμε.Ετοιμάζω ήδη την επόμενη ανάρτηση για τη Λαμία!
Ευχαριστώ για τη θετική σκέψη σας και τα ωραία γραπτά σας...