Διακοπές!

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Βάλτε τον υπουργό στον Ηλεκτρικό!


Η κατάσταση σήμερα έφτασε στο απροχώρητο! Απαράδεκτες συνθήκες στον Προαστικό απολύτως άθλιες στον Ηλεκτρικό. Κατόπιν αυτών παραιτήθηκαν ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, ο υπουργός Συγκοινωνιών, οι πρόεδροι τον οργανισμών ΗΣΑΠ, Αττικό Μετρό, ΟΣΕ, ΕΘΕΛ κ.α. (εντάξει ένα αστείο είπαμε -για να μας φύγουν τα νεύρα!)
Αφού προχώρησαν στο κλείσιμο της γραμμής του Μετρό προς το αεροδρόμιο, ενώ ταυτόχρονα γίνονται έργα στον Ηλεκτρικό και στον Προαστιακό, δεν φρόντισαν να πυκνώσουν τα δρομολόγια και η ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες είναι απίστευτη.
Παρ' όλα αυτά τα μέσα ενημέρωσης -ακόμη και τα εναλλακτικά (με ακούτε κύριε Κούλογλου;)- δεν θεώρησαν σημαντικό το γεγονός.
Τι να υποθέσει κανείς;
Θα πρότεινα λοιπόν να ψηφιστεί ένα νόμος που να υποχρεώνει τους αρμόδιους περί των συγκοινωνιακών μας, να κυκλοφορούν αποκλειστικά με μέσα μαζικής μεταφοράς.
Επίσης στο πλαίσιο των περικοπών που πρότεινε ο -αμοιβόμενος με παχυλότατο μισθό- Πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλος, μπορούν να πάρουν από υπουργούς, προέδρους οργανισμών κλπ όλα τα αυτοκίνητα και να τα πουλήσουν στη διεθνή αγορά, συγκεντρώνοντας έσοδα που θα χρησιμοποιηθούν για τις αυξήσεις στις συντάξεις, στους χαμηλόμισθους κ.α.
Επίσης να υποχρεωθούν όλοι να χρησιμοποιούν αυτό το εξάμηνο τον Ηλεκτρικό, ώστε να μπορούν να συλλάβουν και τον παλμό του κόσμου...

ΥΓ Χωρίς καμία ανακοίνωση ακι ενημέρωση άλλαξαν και τις ώρες των δρομολογίων του Προαστιακού. Όταν ζήτησα φυλλάδιο με τα νέα δρομολόγια από έναν υπάλληλο -που εδέησε να μου μιλήσει αφού ολοκλήρωσε τη συνομιλία στο κινητό του- μου απάντησε αφοπλιστικά: "Δεν έχουμε -Μόλις σήμερα άλλαξαν!"
Ο αφελής ξέχασα σε ποιά χώρα ζω... Ακους εκεί να περιμένω να έχουν προβλέψει τις αλλαγές και να μας έχουν ανημερώσει εκ των προτέρων... Είμαι απαράδεκτος!
.....................................................................................
Σκεφτείτε ότι όλη αυτή την ταλαιπωρία την τραβάμε για τον ψευδεπίγραφο και άχρηστο σταθμό της "Αγίας Παρασκευής" (που βρίσκεται στο Χαλάνδρι) ο οποίος απέχει 10 λεπτά με τα πόδια από τον σημερινό σταθμό Χαλανδρίου!

11 σχόλια:

jacki είπε...

Μα τι τόλμησες να ξεστομίσεις; Να πάει ολόκληρος υπουργός με τον προαστιακό; Εδώ καμιά φορά πάνε στο σούπερ μάρκετ και το αναφέρουν λες και δεν ξέρω εγώ τι κάνανε.
Καλημέρα.

kostasst είπε...

Καλημέρα και από μένα.
Όταν ο υπουργός θα πηγάινει με τον Προαστικαό, θα ζούμε πια σε μια άλλη χώρα!
Δεν αξίζει τον κόπο;

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό το ανέκδοτο … παραιτήθηκε ο υπουργός …. Χαχαχαχα … εμείς παρατιόμαστε σιγά σιγά από τα δικαιώματα μας … και το έχουν πάρει χαμπάρι και θα μας τα πάρουν όλα !! Καλημέρα.

kostasst είπε...

Καλημέρα και από μένα... Όταν βγήκα σπρώχνοντας από τον Ηλεκτρικό οραματιζόμουνα τη μέρα που θα μπορούσαμε όλους αυτούς τους μεγαλόσχημους να δουλέψουν στα χωράφια, στα εργοστάσια και σε δεκάδες εργασιακούς χώρους όπου οι άνθρωποι δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ, για αν βγάλουν σε ένα χρόνο, όσα βγάζουν αυτοί σε μια εβδομάδα ή μια μέρα!

Σταλαγματιά είπε...

Ελλάς το μεγαλείο σου!!
Σε αυτήν την χώρα πρέπει να αποδεικνύεις κάθε μέρα ότι δεν είσαι ελέφαντας

kostasst είπε...

Θα ήθελα να δω κι έναν ελέφαντα στον Ηλεκτρικό!

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Το μόνο που αναρωτιέμαι χρόνια τώρα, είναι: "Έχει τελικά καμιά ελπίδα αυτή η χώρα;" Και ξέρετε κάτι; Ακόμα δεν τόλμησα να απαντήσω στον εαυτό μου: Όχι.
Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία ακόμα και στην κόλαση!

kostasst είπε...

Υπάρχει Φαίδωνα η Ελλάδα της δημιουργίας (είσαι άλλωστε από αυτούς ακριβώς τους ανθρώπους) που προσπαθεί κάθε φορά να ζωντανέψει την ελπίδα.
Μόλις οι "επάνω" δουν κάτι ζωντανό να κινείται προσπαθούν ή να το διαλύσουν ή να το ενσωματώσουν.
Χαίρομαι που είσαι πάλι κοντά μας!

Nikol Konstante είπε...

Αυτό που συζητάτε με τον Φαίδωνα,
σημαίνει δηλαδή,
ότι η μόνη ελπίδα υπάρχει σε μεμονωμένες προσπάθειες και σε συγκεκριμένα πρόσωπα, ενώ κοινωνικά και πολιτικά κι όπου υπάρχει σύνολο ανθρώπων (Ελλήνων)
ελπίδα δεν υπάρχει;;;

μα, αυτό δεν είναι η ιστορία μας;;

μήπως εξαρτάται τελικά,
το αν υπάρχει ελπίδα ή όχι,
στο πώς την εννοεί ο καθένας μας;;

τί λέτε κι εσείς;

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@nko
Νικόλ μου τα συμπεράσματά σου συχνά είναι τόσο εύστοχα, που δεν επιδέχονται λογική αντίρρηση, όπως τώρα. Τουλάχιστον εγώ συμφωνώ με το συμπέρασμά σου που στηρίζεται στα σχόλια.
Τώρα εκείνο που έχω να σου πω, είναι πως έχω πολλά παράπονα από σένα που τα έχω περάσει σαν χάντρες σε κομπολόι και σου τα έστειλα με χοτμέιλ. Τα έλαβες;;
Περιμένω απάντηση στο μέιλ μου.
Συγγνώμη Κώστα μου που χρηιμοποιώ το Μπλογκ σου και για διαπροσωπικά ζητήματα.

Nikol Konstante είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑ!

Φαίδωνα, δεν έλαβα τίποτα πριν να σου γράψω χθες το μαιλ για το πότε να συναντηθούμε!
κι απορώ γιατί;
μήπως τα έστειλες όντως στο hotmail;
(γιατί δεν έχω mail εκεί)