Διακοπές!

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

ΠΑΣΟΚ: Χέρι- χέρι με τον Καρατζαφέρη

"Η ΝΔ έκανε την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι"
"Mηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση"
Γιώργος Παπανδρέου

"Να γνωρίζουν όμως όλοι τους οι λαθρομετανάστες πως ήρθαν απρόσκλητοι σε μια χριστιανική χώρα"
Γιώργος Καρατζαφέρης

"... Θέλουν (οι Έλληνες) οι λαθρομετανάστες να νομιμοποιηθούν και σε λίγο να έχουν πολιτικά δικαιώματα και ν' αποτελούν ομάδες πιέσεως; Θέλουν ξαφνικά η χώρα μας, από εκεί που είναι μια χώρα ελληνική, ορθόδοξη να γίνει μια χώρα πολυπολιτισμική με ισχυρές ισλαμικές μειονότητες;"
Μάκης Βορίδης

"...διώξτε με, αλλά δεν μπορώ να φερθώ διαφορετικά, γιατί έτσι δίδασκε ο Χριστός. Για μένα δεν είναι ξένοι, είναι άνθρωποι..."
Δηλώσεις του Αρχιμανδρίτη Προκόπιου, απαντώντας σε όσους τον ακτηγορούν που δίνει άσυλο σε "λαθρο" μετανάστες

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

"...όταν έχεις κέντρα υποδοχής, όπου κάνεις γρήγορα διαδικασίες και στη συνέχεια επαναπροωθείς, στέλνεις έτσι κι ένα μήνυμα στις χώρες απ’ όπου θα έρθουν οι λαθρομετανάστες, ότι δεν έχει νόημα να πάμε στην Ελλάδα, γιατί θα μας επαναπροωθήσουν μετά από λίγο.

Ενώ αν, όπως γίνεται αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένα χάος στα κέντρα υποδοχής, όπου τους δίνεται ένα χαρτί και αφήνονται ελεύθεροι και κυκλοφορούν και φεύγουν, και είναι στην Αθήνα μετά από μερικές μέρες και ουδείς τους ελέγχει, καταλήγουμε στα γνωστά προβλήματα, με τα γκέτο μέσα στην Αθήνα, σε περιοχές όπου δικαίως οι κάτοικοι διαμαρτύρονται διότι δεν μπορούν να περπατήσουν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εδώ μας προλαβαίνετε, γιατί εμείς δε θέλουμε να λογοκρίνουμε κανέναν και το ερώτημα που έρχεται είναι σαφές και θα σας το θέσω έτσι ακριβώς όπως έρχεται κ. Παπακωνσταντίνου. Εάν πιστεύετε ότι οι αντιδράσεις των κατοίκων στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα που βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας αυτές τις μέρες, είναι ρατσιστικές αντιδράσεις.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Εγώ αντιλαμβάνομαι απολύτως την ανασφάλεια κατοίκων, σε περιοχές όπως ο Άγιος Παντελεήμονας. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Και εδώ, έχει ευθύνη η Πολιτεία, στο ότι έχει αφήσει αυτές τις περιοχές, χωρίς μια ουσιαστική αστυνόμευση στην πράξη...."


Απ' ότι φαίνεται στην "πολυκατοικία" της οποίας το ισόγειο καταλαμβάνει ο Καρατζαφέρης έχει ενοίκους από το ... ΠΑΣΟΚ!
Υπενθυμίζω ότι το ΠΑΣΟΚ με κάθε τρόπο προώθησε στο παρελθόν το ΛΑΟΣ, θεωρώντας ότι έτσι θα περιορίσει τη διαφορά του από τη Νέα Δημοκρατία. Το έκανε στις βουλευτικές εκλογές, το έκανε και στις Νομαρχιακές, όπου τα γνωστά διαπλεκόμενα Μέσα Ενημέρωσης πρόβαλαν με κάθε τρόπο το φασιστικό ΛΑΟΣ...
Τώρα ταυτίζεται και στις απόψεις του σχετικά με τη μετανάστευση.
Ελπίζω κάποιοι σε αυτό το κόμμα να αντιδράσουν στον ολισθηρό κατήφορο της ηγεσίας τους, που θέλει να πάρει την εξουσία με οποιοδήποτε τρόπο.

Είναι πολύ εύκολο να ρίχνεις όλο το φταίξομο, να αποδίδεις όλα τα δεινά σε ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Είναι πολύ εύκολο στα λόγια να λες "επαναπροώθηση". Καταλαβαίνει ο "κολλεγιόπαις" κύριος Παπακωνσταντίνου τι σημαίνει για κάθε άνθρωπο χωριστά;

Ο φίλος μου ο Κ. είναι Κούρδος γλύπτης από το ΙΡΑΚ. Δεν μπορούσε ούτε να ζήσει, ούτε να δημιουργήσει εκεί. Μπήκε στην Ελλάδα από την Τουρκία με τα πόδια. Έφτασε στη Θεσσαλία περπατώντας και τον "επαναπροώθησαν". Την τρίτη φορά τα κατάφερε. Οι περιπέτειες του έληξαν όταν παντρεύτηκε Ελληνίδα (φανταστείτε τη φρίκη του Βορίδη!!!!)
Αν δεν είχε συμβεί αυτό θα ήταν υπό διωγμόν. Ένας "λαθρο" μετανάστης. Ένας άνθρωπος χωρίς χαρτιά... Θα έπεφτε θύμα της "μηδενικής ανοχής" του Γιωργάκη αν ήταν κυβέρνηση (μπρρρρρ)

Για να καταλάβετε τι συμβαίνει πια στη χώρα μας, θα σας πω τι μου συνέβη χθες στον Προαστιακό (με πολλούς σιωπηλούς μάρτυρες):

Δουκίσσης Πλακεντίας, ώρα 4:35 το απόγευμα.
Ο συρμός πλησιάζει στο σταθμό και είμαστε μπορστά στην πόρτα, έτοιμοι να κατέβουμε. Ένας καλοβαλμένος κύριος γύρω στα 60 είναι μπροστά. Σε κάποιο κάθισμα στο βάθος κάθεται μια τσιγγάνα και μιλάει στο κινητό κάπως δυνατά.
"Βγάλε το σκασμό!" λέει ξαφνικά οργισμένος ο κύριος.
Μένω έκπληκτος για μια στιγμή, αλλά αντιδρώ:
"Μα τι λέτε;"
"..."
"Αν δεν ήταν τσιγγάνα θα μιλούσατε έτσι;"
"Κατάλαβα, κύριε... Τσίπρα" (!!!!)
"Εσείς δεν καταλάβατε, αλλά εγώ κατάλαβα, είσαστε από αυτούς που διπλασίασαν το ποσοστό του Καρατζαφέρη -τους ρατσιστές"
"Αν σ' αρέσει να την πάρεις εσύ στο σπίτι σου", είπε αγέρωχος. Μετά κατεβήκαμε.
Ο κόσμος κοιτούσε σιωπηλός. Πριν από λίγο καιρό μια τέτοια συζήτηση θα ήταν αδιανόητη, όμως όλο αυτό το σκοτάδι που κρύβουν μέσα τους κάποιοι άνθρωποι, βγαίνει ανεμπόδιστα στην επιφάνεια...
Όλοι εμείς που δεν θέλουμε την Ελλάδα στρατόπεδο, όπου κι αν ανήκει ο καθένας μας, δεν πρέπει να μένουμε σιωπηλοί.
Μας περιμένουν ακόμη χειρότερα
΅
Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι σαν τον αρχιμανδρίτη Προκόπιο Πετρίδη, που σώζουν τη τιμή της χώρας μας. Με τα δικά του λόγια θέλω να κλείσω (από ρεπορτάζ των "Νέων"):

"...Τα ίδια ακραία στοιχεία όμως έχουν βάλει στο στόχαστρο το τελευταίο διάστημα και τον αρχιμανδρίτη Προκόπιο Πετρίδη, τον προϊστάμενο του ναού του Αγ. Παντελεήμονα. Αιτία είναι η στάση του απέναντι στους εξαθλιωμένους λαθρομετανάστες που ζήτησαν καταφύγιο στον ναό. Διοργάνωσε συσσίτια, μοίρασε κουβέρτες, προσέφερε στέγη. Ήδη από τον χειμώνα, όταν αρνήθηκε να λάβει μέρος σε συγκεντρώσεις κατά των λαθρομεταναστών, δέχθηκε απειλές και του τέθηκαν εκβιαστικά διλήμματα. «Δεχθήκαμε απειλές και εκβιασμούς», δήλωνε τον περασμένο Ιανουάριο. «Με έπαιρναν τηλέφωνο και απειλούσαν ότι θα μαζέψουν υπογραφές, να με διώξουν από την ενορία. Τους είπα “διώξτε με, αλλά δεν μπορώ να φερθώ διαφορετικά, γιατί έτσι δίδασκε ο Χριστός. Για μένα δεν είναι ξένοι, είναι άνθρωποι”». Ωστόσο, αυτή η στάση του έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση ακραίων στοιχείων, που φθάνουν μάλιστα σε σημείο με αναρτήσεις τους σε ακροδεξιά εθνικιστικά site στο Διαδίκτυο να καταφέρονται εναντίον του. «Οι κάτοικοι αντιδρούν και κατά του ιερέα της εκκλησίας του Αγ. Παντελεήμονα που από το υστέρημα των Ελλήνων που γεμίζουν το παγκάρι ταΐζει και στεγάζει 150 λαθρομετανάστες, λες και χάθηκαν οι Έλληνες φτωχοί και άποροι. Στο πλαίσιο της αντίδρασής τους κατά του παπά Προκόπιου σκέφτονται μάλιστα να σταματήσουν να ρίχνουν κέρματα στο παγκάρι, αλλά κουμπιά και φασόλια», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ένα site.

5 σχόλια:

Φαίδρα Φις είπε...

Κωστή μου καλημέρα
έχω ένα ευχαριστώ για σένα
στο "δέντρο"
-πρώην Προμηθέας-
αν βρεις χρόνο πέρασε

σε φιλώ πολύ

kostasst είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ θα κοιτάξω να περάσω

korinoskilo είπε...

αν παρουν και αλλα ποσοστα να δεις τι εχει να γινει :/


καλησπερες

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Καλωσόρισες στη λέσχη ΚΑΙ των πολιτικών θεμάτων!
Κώστα μου ασφαλώς και το ΠΑΣΟΚ προωθούσε τον ΛΑΟΣ και τώρα ταυτίζονται μερικώς οι απόψεις τους για τους μετανάστες, όπως και η κυβέρνηση σύρεται σε μέτρα για τους μετανάστες στη γραμμή του ΛΑ.Ο.Σ.. Όπως και το Κ.Κ.Ε.κοίταζε αλλού όταν αποκαλυπτόταν το όργιο των σκανδάλων και των απαράδεκτων μεθοδεύσεων της κυβέρνησης, βοηθώντας την με αυτόν τον τρόπο.
Μεταναστευτική συγκροτημένη πολιτική δεν είχαμε μέχρι τώρα και φταίμε όλοι μας. Και εμείς που δεν απαιτήσαμε στον καιρό τον δέοντα, να αναπτυχθεί πολιτική για τους μετανάστες. Τώρα, πρέπει να αποτρέψουμε με κάθε τρόπο νέες εισροές μεταναστών, γιατί το πρόβλημα δεν θα επιλύεται αργότερα. Για τους υπάρχοντες ήδη στη χώρα να γίνει ό,τι πρέπει και είναι δυνατόν. Αλλά πρός θεού , έχουμε φθάσει το 25% του πληθυσμού να είναι μετανάστες. Το ποσοστό είναι τεράστιο. Η Γερμανία που έχει μεγάλα προβλήματα, έχει το 10% του πληθυσμού της μετανάστες. Το πρόβλημα, ότι κι αν λέει ο ένας ή ο άλλος, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΑΜΕΣΑ.

kostasst είπε...

Καλημέρα Korinoskilo. Ζούμε σε σκληρές εποχές και η φωνήτ ηςλογικής είανι δύσκολο να ακουστεί.
Καλημέρα Φαίδωνα. Συμφωνώ σε πολλά μαζί σου, αλλά πιστέυω ότι πρέπει να γίνει μια συζήτηση ψύχραιμη και με τους ίδιους τους μετανάστες, πριν αρχίσουν να βγαίνουν οι πολιτικοί και να κάνουν αφορισμούς μόνο και μόνο λοξοκοιτάζοντας προς τα ποσοστά του άκρως επικίνδυνου ΛάΟΣ...