Διακοπές!

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2009

Καλό Σαββατοκυριακοδευτεροτριτοτεταρτοπεμπτοπαρασκευοσαββατοκύριακο!!!


Ήθελα να πάω στους "Ήχους του Δάσους" (10, 11 και 12 Ιουλίου 2009)

Δείτε τι γράφει στο πρόγραμμα:

Αυτό είναι το αντίδοτο που προτείνει η Νομαρχία Φωκίδας και ο Σύλλογος «Ελιά», με την υποστήριξη του Δήμου Γραβιάς, για την καταπολέμηση του άγχους και των τρελών ρυθμών που ζούμε καθημερινά στα αστικά κέντρα.
Μια ολιγοήμερη απόδραση στη φύση σε συνδυασμό με μια σειρά πολιτιστικών δραστηριοτήτων!
Το πρωτοποριακό αυτό κατασκηνωτικό φεστιβάλ διοργανώνεται εδώ και 7 χρόνια σε μια από τις πιο όμορφες ορεινές τοποθεσίες της Φωκίδας.
Στο Οροπέδιο Αγίας Τριάδας Καλοσκοπής Φωκίδας

Το πρόγραμμα του 7ου Φεστιβάλ «Ήχοι του Δάσους» είναι:

10 Ιουλίου
Γιάννης Αγγελάκας και οι Επισκέπτες, White Dragon
11 Ιουλίου
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Δημήτρης Σταρόβας, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος και Δήμος Αναστασιάδης, Ειρήνη Ψυχράμη
12 Ιουλίου
Μίκρο, Μιχάλης Δέλτα

και πολλά ακόμη νεανικά συγκροτήματα!

...και ασφαλώς δεν θα χάσουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τη Γκιώνα, αλλιώς σε λίγο καιρό το φεστιβάλ θα λέγεται "Ήχοι του Λατομείου"!

Μάθετε λοιπόν πως θα γίνει και κάμπινγκ από την "Κίνηση":
Όπως είχε αποφασιστεί στην Εκδήλωση στο Πολυτεχνείο στις 29 Μαϊου, η Κίνηση για τη Σωτηρία της Γκιώνας μαζί με τους φίλους της, θα κατασκηνώσουν σε ελεύθερο κάμπινγκ στις 10-12 Ιουλίου κοντά στην Καλοσκοπή. Πέρα από οτιδήποτε άλλο βασικός σκοπός του κάμπινγκ είναι να δείξουμε ότι το ζήτημα της Γκιώνας και των τρομοκρατικών ενεργειών όπως ο γνωστός πια διπλός εμπρησμός του σπιτίου μέλους της Κίνησης έχει ξεπεράσει τα στενά όρια του νομού Φωκίδας και έχει ευαισθητοποιήσει κόσμο από όλη τη χώρα.Για πληροφορίες στο mail της Κίνησης giona-oros@yahoogroups.com

Εγώ -αν και θα ήθελα να είμαι και εκεί- θα πάω αλλού (ας επαναλάβουμε το κάμπινγκ μετά τον Δεκαπενταύγουστο). Για λίγες μέρες, μετά από χρόνια, στις Κυκλάδες. Στη Σίφνο που έχω να δω από το... (δεν το λέω!) Πάντως όταν γυρίσω θα σας φέρω εντυπώσεις και ...συνταγές.
Να και δυο φωτογραφίες. Όταν γυρίσω θα φέρω δικές μου και δεν θα κλέβω από ξένα site!Επίσης δεν θα αγγίξω υπολογιστή τις επόμενες μέρες... Γειαααααααααα!

7 σχόλια:

Αναστασία είπε...

Θα περιμένουμε να γυρίσεις φορτωμένος νέα Κώστα.
Να περάσεις υπέροχα!
Φιλιά

kostasst είπε...

Ευχαριστώ! Θα τα πούμε...

Κατερίνα Ζηκούλη είπε...

Καλά να περάσεις... Θα περιμένουμε φωτό

korinoskilo είπε...

α!!
θα περασετε καλα!!!!

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Είμαι βέβαιος πως θα περάσεις καλά, αφού είσαι ο καλλιτέχνης των "Μικρών Απολαύσεων" της ζωής,
που είναι και οι σπουδαιότερες...
Καλή και κυρίως αργή επάνοδο.

kondav είπε...

Η Σαράνταινα είναι μνημείο της Φύσης!
Θα μπορούσαμε να φανταστούμε αιολικό πάρκο στην Ακρόπολη;
Ας μην βιαστούμε να απαντήσουμε αρνητικά!
Στο βωμό του Κέρδους όλα είναι πιθανά!
Η εταιρεία TERNA Ενεργειακή ετοιμάζεται να καταστρέψει ένα από τα τελευταία Μνημεία της Ελληνικής Φύσης. Ας μην ξεχνάμε πως ότι είναι το Βάι για τον φοίνικα, είναι η οροσειρά της Σαράνταινας για την Οξυά. Εδώ βρίσκεται ένα μοναδικό παρθένο δάσος οξυάς, που αποτελεί και το νοτιότερο όριο εξάπλωσής της στην Ευρώπη. Επιπλέον στην περιοχή εντοπίζονται σπάνια ενδημικά είδη όπως Centaurea princeps ενδημικό αποκλειστικά στην περιοχή (!), Thymus hartvigii subsp. macrocalyx, Medicago medicaginoides που αναφέρονται στα διάφορα Red data books, όπως π.χ το Medicago medicaginoides που απ’ όλη την Ελλάδα μόνο σ’ αυτή την περιοχή εμφανίζεται (είδος κυρίως της Ασίας) και εδώ είναι το ανατολικότερο όριο εξάπλωσής του. Η Σαράνταινα αποτελεί εξάλου και τον νοτιότερο στην Βαλκανική Βιοτόπο για τις καφέ αρκούδες. Εδώ επίσης συναντάμε σπάνια είδη της Ελληνικής Πανίδας όπως τον Λύκο, το Ζαρκάδι,το Αγριοκάτσικο και μέχρι την δεκαετία του '9ο και τον σπανιότατο Λύγκα. Η ορνιθοπανίδα της ευρύτερης περιοχής περιλαμβάνει εκτός των άλλων και τον Ασπροπάρη, τον Γύπα, τον Χρυσαετό και την Μαυροτσικλιτάρα. Αποτελεί δηλ. περιοχή φυσικού αποθέματος προς διατήρηση και προστασία και προκαλεί όχι μόνο έκπληξη αλλά και πολλά ερωτηματικά το γιατί δεν εντάχθηκε στο δίκτυο "Natura 2000."
Πριν προλάβουν λοιπόν να εγκαταστήσουν Αιολικά Πάρκα και στα Μνημεία της Πολιτισμικής μας Κληρονομιάς - γιατί είναι ικανοί και για κάτι τέτοιο... και να δούμε και δίπλα στον Παρθενώνα Ανεμογεννήτριες... ας αντιδράσουμε άμεσα και ας απαιτήσουμε:
ΑΜΕΣΗ ΙΔΡΥΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ "ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ-ΣΑΡΑΝΤΑΙΝΑΣ-ΚΡΑΒΑΡΩΝ"

kostasst είπε...

Καλημέρα σε όλους. Μόλις γύρισα! Θα τα πούμε μέσα στην εβδομάδα για όλα!