Διακοπές!

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Ορκίστηκε ο νέος πρωθυπουργός


(Σκίτσο του Ankyr)
Δεν είναι να πω κάτι: Μόλις έγραψα να παραιτηθεί ο Σουφλιάς έτρεξε να το κάνει πριν περάσουν λίγες ώρες. Λέω τώρα να ζητήσω και από μερικούς ακόμη να παραιτηθούν!
Η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να μας χαρίσει γέλιο: Ο Ψωμιάδης θα είναι υποψήφιος για αρχηγός.
Ο ...εξαιρετικά πετυχημένος ως υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος λέγεται πως θα διεκδικήσει κι αυτός την αρχηγία! (δεν σας φαίνεται παράξενο που είναι ο μόνος υπουργός που έμεινε στο απυρόβλητο από τις "πράσινες" εφημερίδες;/ γιατί τον προστάτευσε τόσο το συγκρότημα Λαμπράκη;/ μήπως μας τον ετοιμάζουν για το μέλλον;)
Τέλος πάντων. Για ιστορικούς λόγους ιδού το ρεπορτάζ της ανάληψης της πρωθυπουργίας:

Από το in.gr:
Ορκίστηκε ο νέος πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Μετά την ορκωμοσία, ο Γ.Παπανδρέου μετέβη πεζή στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον υποδέχθηκε ο Κ.Καραμανλής για την τελετή της παράδοσης - παραλαβής των καθηκόντων στην ηγεσία της χώρας.

Στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν θερμή χειραψία και ακολούθησε ένας σύντομος διάλογος μεταξύ τους. Ο Κ.Καραμανλής συνεχάρη τον Γ.Παπανδρέου και του ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο του.

Ο Γ.Παπανδρέου ρώτησε τον Κ.Καραμανλή για την κατάσταση της υγείας της μητέρας του Αλίκης, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο τέως πρωθυπουργός απάντησε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και ο Γ.Παπανδρέου ευχήθηκε να ξεπεραστεί το πρόβλημα υγείας.

Ακολούθησε συνάντηση των δύο ανδρών, μακριά από τις κάμερες, διάρκειας περίπου 40 λεπτών. Εν συνεχεία, ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου.

Λίγη ώρα αργότερα, από το Μέγαρο Μαξίμου αποχώρησε και ο Γ.Παπανδρέου, προκειμένου να μεταβεί στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Της τελετής στο Μέγαρο Μαξίμου προηγήθηκε η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Στην τελετή χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Μετά το πέρας της τελετής, ο νέος πρωθυπουργός είχε διάλογο αρκετών λεπτών τόσο με τον Κ.Παπούλια, όσο και με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Μετά την τελετή ορκωμοσίας, ο Γ.Παπανδρέου μαζί με τους στενούς συνεργάτες του περπάτησαν από το Προεδρικό Μέγαρο έως το Μέγαρο Μαξίμου. Στην Ηρώδου Αττικού βρίσκονταν συγκεντρωμένοι πολίτες που σταμάτησαν τον νέο πρωθυπουργό για να τον συγχαρούν.

Μπαίνοντας στο προαύλιο χώρο του Μεγάρου Μαξίμου, ο Γ.Παπανδρέου χαιρέτισε το προσωπικό και εν συνεχεία εισήλθε στο κτίριο. Στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου τον νέο πρωθυπουργό ανέμενε ο απερχόμενος Κώστας Καραμανλής.

Η πραγματοποίηση της τελετής ορκωμοσίας του σήμερα, ήταν αίτημα του ίδιου του Γ.Παπανδρέου, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς επιθυμούσε να υπογραφούν τα Προεδρικά Διατάγματα για να υλοποιηθεί άμεσα η αλλαγή στη δομή της κυβέρνησης με συγχωνεύσεις υπουργείων.

Τις επόμενες ώρες ολοκληρώνονται οι διεργασίες για τη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου και οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται περίπου στις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από το πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή.

Η νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί την Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: