Διακοπές!

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009

Τελικά παραίτησε τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ....


Οι "επιτυχίες" είναι του υπουργού, τα "λάθη" των υφισταμένων του...

Ο Χρυσοχοΐδης, ο άνθρωπος που καμαρώνει ότι ο ίδιος προσωπικώς εξάρθρωσε τη 17 Νοέμβρη, όταν οι υφιστάμενοι του έκαναν το "λάθος" να τηρήσουν κατά γράμμα τις εντολές του, ζήτησε την παραίτησή τους...
Και ορθά έπραξε! Ξέχασε όμως να υποβάλλει και τη δική του παραίτηση στον πρωθυπουργό. Διότι το πράσινο φως για ανεξέλεγκτη δράση στα Εξάρχεια (και όχι μόνο) το έδωσε ο ίδιος... Δε νομίζω ότι από μόνοι τους οι αστυνομικοί κυκλοφορούν με καλυμμένα τα πρόσωπα και χωρίς διακριτικά...
Αν δεν έδωσε ο ίδιος εντολή, τότε ανέχθηκε το καθεστώς... Ή δεν γνώριζε τι συμβαίνει, κάτι που τον καθιστά ανίκανο να διοικήσει ένα τέτοιο υπουργείο.
Αν μάλιστα διαβάσετε προσεκτικά τις δηλώσεις του, θα δείτε ότι παραμένει αμετανόητος. Αν ο άνθρωπος που συνέλαβαν οι αστυνομικοί δεν ήταν ο εκφωνητής του Πολυτεχνείου, αλλά εσείς ή εγώ, όλα θα ήταν μέλι- γάλα.
Ευχαριστούμε, αλλά δνε θα πάρουμε από την "προστασία" του κυρίου Χρυσοχοΐδη...

Το ρεπορτάζ από το in.gr
Την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Βασίλη Τσιατούρα ζήτησε και έλαβε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έπειτα από το περιστατικό στα Εξάρχεια με τις προσαγωγές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, νέος αρχηγός θα αναλάβει ο Λευτέρης Οικονόμου, εκπρόσωπος της αστυνομίας την περίοδο εξάρθρωσης της 17Ν.
Την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ και αναμένονται ευρύτερες αλλαγές στα ηγετικά κλιμάκια της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού.
Με αφορμή το επεισόδιο στα Εξάρχεια και τις προσαγωγές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χρυσοχοΐδης επανέλαβε ότι οι λογικές σερίφη και ράμπο οφείλονται σε υπερβάλλοντα ζήλο, ο οποίος δεν είναι καλός οδηγός για την Αστυνομία.
«Έχω ήδη ζητήσει συγγνώμη από όσους προσήχθησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και το ξανακάνω δημοσίως» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και εξήγγειλε ως άμεση προτεραιότητα την ίδρυση ειδικού γραφείου διερεύνησης καταγγελιών αστυνομικής αυθαιρεσίας και, δεύτερον, νέου σύγχρονου αυστηρού και αποτελεσματικού πειθαρχικού κώδικα στην Αστυνομία.
Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι: «Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν είναι ευφημισμός. Ενδεχομένως να γίνουν λάθη. Ενδεχομένως κάποιοι να δείξουν υπερβάλλοντα ζήλο. Αλλοι, ίσως να θέλουν να ονειρεύονται αντάρτικα πόλεων και εξεγέρσεις. Όμως, σκοπός μας είναι μία ανοιχτή πόλη, όπου δεν θα έχουν θέση αστυνομικές αυθαιρεσίες, ούτε θα υπάρχουν άβατα για τους πολίτες. Ο δρόμος είναι ανηφορικός. Απέναντί μας βρίσκονται αυτοί που χάνουν το ελεύθερο να πλιατσικολογούν και να βανδαλίζουν ανενόχλητοι το κέντρο. Οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία επικροτούν την προσπάθειά μας.»
Αναφερόμενος στις επιχειρήσεις στα Εξάρχεια ο κ. Χρυσοχοΐδης επανέλαβε την πρόθεση της Πολιτείας να βάλει τέλος στα γκέτο και τα «άβατα».
Dέχομαι τη φωνή, την οργή των πολιτών για ασφαλείς ανθρώπινες γειτονιές. Δεν δέχομαι ιδεολογήματα που θα καλύπτουν την ανομία και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των Αθηναίων.
Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν κρίσεις για να επιλεγεί ο νέος αρχηγός στην Ελληνική Αστυνομία.
(in.gr)

Τα "Σηκωμένα μανίκια" είναι του Γιάννη Ιωάννου

Δεν υπάρχουν σχόλια: