Διακοπές!

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Κοινοβούλιο ή Δικτατορία; Επίκαιρες σκέψεις του ...1930

Διαβάστε και σκεφτείτε τι σας θυμίζει:

"...Μια είναι η γραμμή: Δεξιά. Όλο δεξιά. Και στην οικονομία -εθνική και δημόσια- και στην κοινωνική ζωή και στην πολιτική και στην παιδεία επικρατούν και ενισχύονται οι πιο συντηρητικές, οι πιο σκοτεινές εκμεταλλευτικές τάσεις. Πνίγεται κάθε ελευθερία κριτικής, οι ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας παραλύουν και επικρατεί ο φασιστικοποιούμενος εθνικισμός στην πιο ωμή εσωτερική εκδήλωσή του..."

"...δεκάδες νομοσχέδια ψηφίζονται χωρίς να είναι καν γνωστό το περιεχόμενό τους, η γραφειοκρατία τα επεξεργάζεται εκ των προτέρων και τα διορθώνει εκ των υστέρων... Κανένα συλλογικό ζήτημα δεν βρίσκει τη θέση του... οι βουλευταί ενεργούν για επιρροές και συμφέροντα αντίθετα προς τα συμφέροντα εκείνων που τους εξέλεξαν. Είναι δύσκολο να περιγραφεί η ασχήμια αυτή του κοινοβουλίου, η αδιαφορία με την οποία ψηφίζονται νόμοι που καθορίζουν τις τύχες χιλιάδων και εκατομμυρίων ανθρώπων..."

Σεραφείμ Μάξιμος, Κοινοβούλιο ή Δικτατορία; -Θεσσαλονίκη 1930



ΥΓ. Ο Γιωργάκης ο έξυπνος (Παπακωνσταντίνου/ σε αντίθεση με το Γιωργάκη τον ηλίθιο ή ΓΑΠ), επιβεβαιώνοντας τα ανωτέρω επιβεβαίωσε ότι ετοιμάζεται πογκρομ κατά των Δημοσίων υπαλλήλων με άρση της μονιμότητας. Ετοιμάζεται νέα Κλαυθμώνος... Και επειδή έχουν και υπουργό τον ανεκδιήγητο Πάγκαλο, στο "Κοινοβούλιο ή Δικτατορία;" θα δείτε πόσο απίστευτες ομοιότητες έχει με τον δικτάτορα παππού του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: