Διακοπές!

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010

Το γράμμα ενός πατέρα από τη Χίο

ΕΝΑΣ ΓΟΝΕΑΣ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ…

Έτσι λοιπόν ορίστηκε το πρόβλημα: και εσείς οι δάσκαλοι –ες και οι καθηγητές-τριες των παιδιών μας είσαστε μέρος του προβλήματος.

-Αφού χρόνια και χρόνια τρώτε την υποτίμηση των γονιών και των παιδιών μιας υποτιμημένης κοινωνίας, όπου το κάθε μέλος της μαθαίνει, από την μεγάλη της πατρίδας σχολή, δηλαδή τον κίτρινο καθωσπρέπει τύπο και την καθώς αρμόζει κίτρινη τηλεόραση, να σκέφτεται σαν ιδιώτης.
-Αφού χρόνια και χρόνια τρώτε την απαίτηση των γονιών και του υπουργείου-εργοδότη σας να κάνετε τα παιδιά μας τακτοποιημένες κονσέρβες στα ράφια μιας χαμοζωής, σκοτώνοντας κάθε διάθεση σε αυτά και σε εσάς να ψάξετε την κρυφή όψη των πραγμάτων, την ομορφιά τους.

-Όταν επί χρόνια πολλά απαξιωνόσαστε υλικά και ηθικά σε μια διδασκαλία που της στραγγαλίζουν την δημιουργικότητα-τη δικιά σας και των μαθητών σας για να είσαστε συνεπείς στις νόρμες του υπουργείου
-Όταν οι νεώτεροι από εσάς έχετε ταπεινωθεί για το αυτονόητο δικαίωμα μιας σταθερής δουλειάς
-Όταν χιλιάδες από σας ζείτε στην μέγγενη του εκβιασμού, την αγωνία των μωρών μορίων είτε σαν αναπληρωτές είτε σαν ωρομίσθιοι (7 ευρώ η ώρα!) ενώ έχετε ήδη ταπεινωθεί σε παρατρεχάμενους της κάθε εξουσίας, και φτάνετε 35 και 40 χρονών για να μπείτε στο δρόμο της επισφάλειας!
-Όταν με τους μισθούς που παίρνετε εφόσον αποκτήσετε το «προνόμιο» της πλήρους απασχόλησης σας κλείνουν το μάτι να κάνετε ιδιαίτερα αρκεί να μην εκτεθείτε
-Όταν σας ζητάνε, οι υποκριτές! να δίνετε τον καλύτερο εαυτό σας και σας τάζουν απολύσεις στο διηνεκές δηλαδή αναποδογυρίζουν και τις ελάχιστες διασφαλίσεις που δικαιούται κάθε άνθρωπος για να μην αισθάνεται με την ’’ ψυχή στο στόμα’’
-Όταν μέσα σε όλο αυτό το γενικό χαμό μιλάνε για νοικοκύρεμα της παιδείας αυτοί που την κατάντησαν πεδίο βασικής εκπαίδευσης στην υποκρισία, θυμώνω με το αναποδογύρισμα των λέξεων.
Θυμώνω με την ωμότητα, τον κυνισμό και τη βία που βλέπω στα πρόσωπα των PIGS της εξουσίας που προκλητικά ζητάνε να γίνει πιο βάναυση η καθημερινότητα όλων των εργαζομένων που φταίνε επειδή ‘’τολμούν να έχουν ανάγκες’’.
Παίρνω μέσα μου την αγωνία των νέων ανθρώπων, των παιδιών μου, για ένα αύριο που κτηνώδικα ο κάθε Αλέκος Παπαδόπουλος και η κάθε Διαμαντοπούλου αλλά και οι πουλημένοι στις υπηρεσίες του κέρδους τηλεπαρουσιαστές εντείνουν υλοποιώντας την κρατική πολιτική του’’ λιώστε τους, το κέρδος πάνω απ όλα’’ Θυμώνω για την αγωνία του αύριο που βλέπω στους δασκάλους των παιδιών μου, στη θέση του χαμόγελου που, όπως όλοι μας, δικαιούνται, Θυμώνω για τον εφιάλτη στη θέση των ονείρων. Θυμώνω με τον εκβιασμό της ανασφάλειας
Σαν γονιός λοιπόν έρχομαι μαζί με άλλους γονείς να σας παρακαλέσουμε σε αυτές τις δύσκολες μέρες που ζούμε:
Να αντισταθείτε,στην απαξίωση και την συκοφάντηση που έρχεται να «δέσει» με το παραμύθι «κινδυνεύει η πατρίς»
Γνωρίζουμε, όλοι μας λίγο πολύ, τις αδυναμίες των συνδικάτων, τους συμβιβασμούς των ηγεσιών σας, τη φυσιολογική δυσπιστία. Την δικαιολογημένη πίκρα σας…
Όμως οι αγώνες δεν γίνονται για τα μάτια κανενός ηγέτη ή ηγετίσκου
Γίνονται για να επιβάλλουμε το δίκαιο, για να αλλάξουμε τα πράγματα, όσο κι αν αυτό φαντάζει δύσκολο.

Για να μην γίνει η απαξίωση της ζωής μας και του μέλλοντος μας φυσικός κανόνας
Γιατί πάνω από τα κέρδη των τοκογλύφων, των τραπεζών , και των αφεντικών
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΖΩΗ
ΧΩΡΙΣ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ

Και αυτό είναι το καλύτερο μάθημα που μπορείτε να δώσετε στα παιδιά μας αλλά και σε εμάς….
Χίος 27/04/10
Δημήτρης Λαβατσής


Ως πατέρας τριών παιδιών προσυπογράφω. Η απολύτως ανάλγητη υπουργός Παιδείας με τους 46 συμβούλους ετοιμάζει το νέο Μεσαίωνα της Παιδείας με το γελοίο σύνθημα "πρώτα ο μαθητής"!
Ας αντισταθούμε όλοι οι γονείς μαζί με τους δασκάλους και τους καθηγητές. Ο αγώνας όλων μας είναι κοινός!

1 σχόλιο:

sygapa είπε...

SYGAPA - ΣΥ.Γ.Α.Π.Α.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ- ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΓΟΝΕΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
Φράγκων 19 Θεσσαλονίκη, τηλ 2310524285, φαξ 2310524319, κιν.: 6942989785

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 17/04/2010 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τα δικαιώματα των παιδιών των διαζυγίων όπου ομάδες εργασίας συνέταξαν τα κείμενα από τα ανθρώπινα δικαιώματα (ΟΗΕ, ΕΕ, ΕΑΔΕ, κτλ). Σ’αυτά τα κείμενα συνθηκών υπέρ των παιδιών, προστέθηκαν οι φράσεις: ‘….. καθώς και στα παιδιά των διαζυγίων…έχουν δικαίωμα γονεικής προστασίας’.
Το άρθρο 8 της Διεθνούς Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα όσον αφορά στην προστασία της οικογένειας, η παραπάνω φράση πρέπει να συμπεριληφθεί διότι πολλές χώρες έχουν καταδικαστεί (όπως και η Ελλάδα).
Σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου υπάρχει ο θεσμός της συνεπιμέλειας, της εναλλασσόμενης κατοικίας, του οικογενειακού δικαστηρίου, οικογενειακού εξειδικευμένου δικαστή, των πραγματογνωμόνων-κοινωνικών υπηρεσιών και του διαμεσολαβητή. Μόνο στη χώρα μας, παρ’όλο που έχουμε τον μεγαλύτερο δείκτη διαζυγίων (1.000.000), κανείς δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον των ψυχικά τραυματισμένων παιδιών που φέρουν το Σύνδρομο της Γονικής Αλλοτρίωσης (PAS). Στις 25 Απριλίου έχει ορισθεί η Παγκόσμια Ημέρα Αποξένωσης και σ’αυτήν ήταν αφιερωμένο το Διεθνές Meeting της Δράμας. Πάνω από 1.000 άτομα και φορείς υπέγραψαν την Παραπάνω Σύμβαση των Δικαιωμάτων των παιδιών των διαζυγίων. Στη συνάντηση αυτή μίλησαν οι δικηγόροι Αθηνών Μπιτσαξής και Καπετανάκου, ο Γάλλος εκπρόσωπος του Συλλόγου ‘Allo papa, Allo maman’, ο πανοσιολογιότατος εκπρόσωπος του Μητροπολίτη και ο Πρόεδρος του ΣΥΓΑΠΑ Νίκος Σπιτάλας.
Με την αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας Αποξένωσης, ο ΣΥΓΑΠΑ έστειλε επιστολές με 25.000 υπογραφές φορέων και επωνύμων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό, στον Πρόεδρο της Βουλής και στα πέντε κόμματα για την θέσπιση της ‘συνεπιμέλειας’.
Στις 7 Μαίου, στο Ξενοδοχείο HILTON (Αθήνα), στην αίθουσα santorini 3, ώρα 12.00 (greek sessions: children and divorce), κατά τις εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου Ψυχιατρικής, θα μιλήσει ο Ν. Σπιτάλας, επίσης, για το Parental Alienation Syndrome.
Ζητήστε τα γραμματόσημα που δημιούργησε ο ΕΛΤΑ για τα δικαιώματα των παιδιών των διαζυγίων.

ΣΥΓΑΠΑ ΔΡΑΜΑΣ: http://sygapadramas.blogspot.com/

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΙΣ 5-8 ΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΙΛΤΟΝ:
http://www.appac.gr/BWUploads/ItemsContent/34/Preliminary-Programme-Congress-2010-Athens.pdf
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΜΑΙΟΥ, ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ,
ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΣΠΙΤΑΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΓΟΝΙΚΗΣ ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ

Συνέδριο ισότητας στη Πορτογαλία:
International Law of Gender Equality, April 30, 2010, Portugal
The International Federation of Women in Legal Careers invites you to visit its web page http://www.fifcj-ifwlc.net and to discover important news on the Women’s situation around the world, as well as the announcement of the Conference on International Law of Gender Equality, in Portugal next April 30th.