Διακοπές!

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Της Άννας οι κουρτίνες -Δημοτικό άσμα

"Άνθρωποι του μόχθου με πλησιάζουν κάθε μέρα στο γραφείο μου και μου λένε: "Άννα εμείς και δυο μισθούς θα δίναμε για μια κουρτίνα". Έτσι κι εγώ αποφάσισα -μηπώς δικά μου είναι τα λεφτά- να δώσω 200 χιλιάδες για να ικανοποιήσω πάγια αιτήματα των εργαζομένων για κουρτίνες. Η σκίαση ως γνωστόν είναι το σημαντικότερο θέμα για την Παιδεία της χώρας..."
Αυτή θα μπορούσε να είναι δήλωση της υπουργού (παρά) Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου.
Κι αυτό θα μπορούσε να είανι ένα δημώδες άσμα:

Της Άννας οι κουρτίνες
Σαράντα έξι Σύμβουλοι και χίλιοι αποσπασμένοι, καρέκλες ξεσκονίζανε στης Άννας το γραφείο.
Μοιρολογούν οι Σύμβουλοι και κλαιν οι αποσπασμένοι. «Αλίμονο στους κόπους μας, κρίμα στις δούλεψές μας, ολημερίς καθόμαστε και μας βαράει ο ήλιος»
"Πουλάκι εδιάβη κι έκατσεν, αντίκρυ στο Mall, δεν εκελάηδε σαν πουλί, μηδέ σα χελιδόνι, παρά εκελάηδε κι έλεγε ανθρώπινη λαλίτσα: «κουρτίνες αν δε βάλετε ο ήλιος θα σας κάψει, κι η δόλια η Παιδεία μας ακέφαλη θα μείνει»
Τ' άκουσ' η Αννούλα μας και του θανάτου πέφτει. Πιάνει, μηνάει στους διευθυντές με το πουλί τ' αηδόνι. Γραφή γοργά να φτιάξουνε να πάρουνε κουρτίνες. Τόχει μεγάλο της καημό μη λιώσουν οι Συμβούλοι. Και τότε τις καρέκλες της ποιος θα τις ξεσκονίζει;
Να τηνε κι εμφανίστηκε από του Mall τη στράτα. Περίμεναν οι Σύμβουλοι τα νέα για ν’ ακούσουν.
Από μακριά τους χαιρετά κι από κοντά τους λέει: «Γειά σας χαρά σας Σύμβουλοι και σεις οι αποσπασμένοι. Μα τι έχει ο πρωτοσύμβουλος και είναι ηλιοκαμένος;»
«Ο ήλιος τονε βάρεσε από το παραθύρι και ο φραπέ ζεστάθηκε και πια δεν τον επίνει»
«Σύμβουλε, μην πικραίνεσαι παράγγειλα κουρτίνες». Σηκώθηκαν οι Σύμβουλοι και οι αποσπασμένοι, τα χεριά της φιλούσανε πολύ ευτυχισμένοι.
Και βγήκε η απόφαση 200 χιλιάδες δίνει, κουρτίνες για να πάρουνε να μην τους καίει ο ήλιος.
Και κάτι άνθρωποι κακοί σαν είδηση το πήραν, θυμώσανε, σκυλιάσανε και την κατηγορούνε.
Κι η Αννούλα μας πικράθηκε δεν ξέρει τι να κάνει μ’ αυτούς τους παλιοέλληνες που δεν καταλαβαίνουν…

Για κοιτάξτε κι εδώ. Καταπληκτικό!

ΥΓ. Να συγχαρούμε και τους "συνδικαλιστές" που έσπευσαν να στηρίξουν την υπουργό στη σκανδαλώδη απόφασή της. Τέτοια βλέπουν οι εργαζόμενοι και τους έχουν σιχαθεί. Οι ίδιοι δεν βρήκαν μια λέξη να πουν για τα θέματα της Παιδείας και τους επί μήνες απλήρωτους συναδέλφους τους. Οι θόρυβοι του όχλου δεν φτάνουν στο πολυτελές Ανάκτορο του Mall

Δεν υπάρχουν σχόλια: