Διακοπές!

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Κουρτίνες २००००० ευρώ η Διαμαντοπούλου, ποδήλατο ο Γιωργάκης

Άννα: Δεν μπορείς να πεις Άρη. Συνεχίζω το έργο σου
Άρης: Άξια Αννούλα μου. Να πάρεις κι εκείνο το jacuzzi που δεν πρόλαβα!

Την ώρα που περικόπτονται μισθοί και στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων.
Την ώρα που γίνεται πρωτοφανής επίθεση κατά της Παιδείας με πρόσχημα την έλλειψη χρημάτων:
Για κάποιους φαίνεται πως όντως τα λεφτά υπάρχουν!!!
200.000 ευρώ δαπάνησε για κουρτίνες στο υπουργείο Παιδείας η Άννα Διαμαντοπούλου σύμφωνα με δημοσίευμα. Και δεν θα έδινα καμία βάση στη συγκεκριμένη εφημερίδα πλην όμως παρουσιάζεται τιμολόγιο για την αγορά των κουρτινών, ενώ και η απάντηση του γραφείου τύπου της υπουργού των 46 Συμβούλων δεν διαψεύδει επί της ουσίας την αγορά, αφού για άλλα τυρβάζει και επικαλείται αιτήματα των εργαζομένων!!!

Ιδού το δελτίο τύπου:
"Το σημερινό (29/4/2010) πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα» περί «κουρτινών» στο Υπουργείο Παιδείας δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις και τραβάει την «κουρτίνα» της παραπληροφόρησης για να κρύψει την αλήθεια.
Ο διαγωνισμός για την προμήθεια και τοποθέτηση μηχανισμών σκίασης του Υπουργείου που επικαλείται η εφημερίδα, δεν προκηρύχθηκε πρώτη φορά τώρα από την Υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου. Έχει προκηρυχθεί εδώ και 2 χρόνια και έχει κηρυχθεί άγονος.
Το νέο κτήριο του Υπουργείου που εγκαινιάστηκε το 2007 παρελήφθη χωρίς καμία μέριμνα για στοιχειώδη τουλάχιστον σκίαση. Η αντιμετώπιση του προβλήματος αποτελεί πάγιο αίτημα των υπαλλήλων του Υπουργείου και του Συλλόγου τους όπως έχει καταγραφεί σε επίσημες ανακοινώσεις, αλλά και στοιχειώδες μέτρο εξοικονόμησης ενέργειας, όπως προβλέπεται για όλα τα δημόσια κτήρια."

Εσείς τι καταλάβατε; Μήπως ότι κι εγώ; Πως η αγορά όντως έγινε;

Αν λοιπόν είναι αλήθεια προτείνω
α. Να πληρώσει το λογαριασμό από την προσωπική της περιουσία
β. Να παραιτηθεί



Ενώ όμως η Άννα ψώνιζε κουρτίνες, ο Γιωργάκης ψώνιζε ποδήλατο -και δεν το γράφει η Ελεύθερη Ώρα, αλλά η Ελευθεροτυπία:

"...Απ' ό,τι μου γράφει ο αναγνώστης μας κ. Α.Σ., προχθές το βράδυ, στις 20.25, ο κ. Παπανδρέου ήταν στο κατάστημα Cyclist, Μεσογείων 298, Χολαργός, κι αγόραζε καινούργιο ποδήλατο! (Γιατί; χάλασε η αλυσίδα του προηγούμενου;)

«Περνώντας μέσα απ' το χώρο στάθμευσης του καταστήματος», μας γράφει ο κ. Α.Σ. «πέρασε δίπλα μου και ο Πρωθυπουργός μας πάνω στο ποδήλατο. Εκανε βόλτες στον χώρο, προφανώς δοκιμάζοντάς το.
Φυσικά γύρω γύρω υπήρχαν οι άνδρες της ασφάλειάς του.
Δεν ξέρω, αλλά αυτή η εικόνα μού δημιούργησε μια έντονη απογοήτευση, έτσι όπως ήταν ειδικά η χθεσινή (σ.σ.: προχθεσινή) ημέρα. Με όσα είχαν γίνει...».

(Τα στοιχεία του αναγνώστη στη διάθεση της εφημερίδας και οι υπογραμμίσεις δικές μας).

...............................

Οντως ήταν η (προ)χθεσινή νύχτα από τις πιο ζόρικες. Την ίδια ώρα, γύρω στις 8.30 μ.μ., στην πρώτη σελίδα της «Ε» που θα κυκλοφορούσε την επομένη αποτυπώνονταν δραματικές οι εξελίξεις της ημέρας: «μίνι κραχ -6% στο Χρηματιστήριο» και: «-9,23% οι Τράπεζες» και: «καταιγίδα +6,64% τα σπρεντ» και: «Standard & Poor's: υποβάθμιση της Ελλάδας στην κατηγορία "σκουπιδιών"...» και: «στην 1η θέση των υποψηφίων για πτώχευση χωρών η Ελλάδα» και: «πέρα από τα φετινά 9,7 δισ., άγρια λιτότητα με επιπλέον πακέτο 25 δισ. σε 4 χρόνια»- με αυτούς τους τίτλους και υπότιτλους κυκλοφόρησε την επομένη (χθες) η «Ελευθεροτυπία».

Ευτυχώς που όλο αυτό το κάπως σκοτεινό σκηνικό που ζούσαμε εμείς στην εφημερίδα κι εσείς στη χώρα, αποφόρτιζε η ελπιδοφόρα διάθεση του Πρωθυπουργού να αγοράζει καινούργιο ποδήλατο. Μάλιστα τελειώνοντας την εργάσιμη μέρα του απ' τις 7.00 μ.μ. (για να 'ναι στο μαγαζί στις 8.00 μ.μ.) μας στέλνει ακόμα ένα φιλεργατικό μήνυμα: πόσο πολύτιμος είναι ο ελεύθερος χρόνος! Δώδεκα (μετά το Γυμναστήριο) με εφτά, είναι ένα λογικό ωράριο εργασίας. (Τα παραπάνω σ' τα τρώει τ' αφεντικό)...

Ωκύπους!

ΥΓ.: Ανησυχητικές εξελίξεις της τελευταίας στιγμής: παρ' ότι επίπονα κι επίμονα δοκίμαζε το ποδήλατο ο κ. Πρωθυπουργός εν τέλει δεν το αγόρασε! μάλλον θα του βρήκε πρόβλημα στην αλυσίδα...

ΣΤΑΘΗΣ Σ. 29.IV.2010 stathis@enet.gr

3 σχόλια:

Στεφανία Βελδεμίρη είπε...

Τώρα εμένα γιατί μου ήρθε το : Θα βάψω τις κουρτίνες μου στο χρώμα που μισούσες; Πάντως κι εγώ ότι τις αγόρασαν κατάλαβα. Μήπως να κάνει αίτηση συμμετοχής το υπουργείο, στο "άλλαξέ το;", που κάνουν και δωρεάν ανακαίνιση; Μπας και περισσέψει τίποτα και για πληρωμές; Γιατί αν πάρουν και μοκέτες για τον χειμώνα... Βάι βάι βάι ούφ, που έλεγε κι ο παππούς μου...

kostasst είπε...

Καταπληκτική ιδέα. Να πάει εκείνη η κοπέλα (Σίσση;), να στείλουν τους υπαλλήλους σε ξενοδοχείο και μετά να γυρίσουν με εκπλήξεις στη διακόσμηση...

Than είπε...

Το να σας ενοχλήσει η αγορά κουρτίνων για το υπουργείο με το ποσό που αναφέρθηκε, το καταλαβαίνω.
Αλλά για το ποδήλατο νομίζω ότι εξαντλείτε την αυστηρότητά σας. Ένα μικρό παιδί μπορεί να αγοράσει με το χαρτζιλίκι των γονιών του.... Ας μείνετε στο πρώτο θέμα και προσπαθήστε να δείτε αν αληθεύει....