Διακοπές!

Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011

Μια όμορφη βραδιά στο @Ρουφ


Ήταν μια πολύ όμορφη βραδιά... Στον πραγματικά ζεστό και φιλόξενο χώρο στο @Ρουφ με φιλικά πρόσωπα, σπέσιαλ καφέδες, ποτά και μουσική, παρουσιάσαμε με τη βοήθεια φίλων το βιβλίο Επιστροφή στο χωριό.

Ο Βασίλης Αλεξίου, Επίκουρος Καθηγητής Θεωρίας Λογοτεχνίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε μια εμπνευσμένη ομιλία ανάπτυξε θέματα που αφορούσαν στον Στέλιο Ξεφλούδα, τη Σχολή της Θεσσαλονίκης και των εσωτερικό μονόλογο.Οι ηθοποιοί Βασιλική Κακοσαίου και Βασίλης Βηλαράς διάβασαν με μοναδικό τρόπο αποσπάσματα από τα διηγήματα της Κατερίνας Χαραλαμποπούλου, της Κωνσταντίνας Τασσοπούλου, του Άνθιμου Νοταρίδη και της Δώρας Διέννη.


Πραγματικά απίστευτη η θεατρική ερμηνεία τους στις "Διαφορετικές Επιστροφές στα ίδια". Έκλεψαν πραγματικά την παράσταση και μας έβαλαν ...ιδέες για το μέλλον!

Στη φωτογραφία μαζί με την Κατερίνα Χαραλαμποπούλου και φίλους. Πιο πίσω με τα ριγέ διακρίνεται ο νεώτερος από τους συγγραφείς του βιβλίου Μίνως ΣκουντάκηςΗ Δώρα Διέννη μιλά για τη δική της "Επιστροφή στο χωριό", ενώ πίσω παρακολουθεί η Κωνσταντίνα Τασσοπούλου.


Η βραδιά συνεχίστηκε με κουβέντα μέχρι αργά. Ετοιμάζουμε ένα μεγάλο γκρουπ για τα Καστέλλια το καλοκαίρι, με πολλές εκπλήξεις!!!Με την ευκαιρία να θυμίσουμε ότι "τρέχει" ο Β Διαγωνισμός διηγήματος Στέλιος Ξεφλούδας με θέμα "Έγκλημα στο χωριό":

Ο διαγωνισμός, απευθύνεται σε όσους μετέχουν της ελληνικής παιδείας και γράφουν στην ελληνική γλώσσα, ανεξαρτήτως τόπου διαμονής και εθνικότητας χωρίς όριο ηλικίας. Οι υποψήφιοι μπορούν να συμμετέχουν με ένα μόνο διήγημα το οποίο να μην έχει ποτέ δημοσιευθεί. Το καθένα, δεν πρέπει να ξεπερνά τις 3.000 λέξεις.

Τα δέκα πρώτα διηγήματα που θα ξεχωρίσουν, θα δημοσιευτούν σε ειδική Ανθολογία. Για την συγκεκριμένη έκδοση οι συγγραφείς παραχωρούν αυτοδίκαια στους οργανωτές τα πνευματικά τους δικαιώματα. Πέρα από τα τρία πρώτα βραβεία θα δοθεί το Ειδικό Βραβείο Γιώργης Χαλατσάς σε διήγημα που θα αναφέρεται στα Καστέλλια. Θα δοθούν ακόμη 12 έπαινοι.

Τα διηγήματα υποβάλλονται ταχυδρομικά με την ένδειξη
Για τον Β’ διαγωνισμό διηγήματος «Στέλιος Ξεφλούδας» ως ακολούθως:

Παραλήπτης
Προοδευτικός Σύλλογος «Τα Καστέλλια»
Κτίριο Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών
Σίνα και Δαφνομήλη 1Α, ΑΘΗΝΑ 106 80
Διηγήματα παραλαμβάνονται από τις 15 Ιανουαρίου του 2011. Τελευταία ημέρα κατάθεσης ορίσθηκε η 30η Ιουνίου του 2011, με αποδεικτικό στοιχείο τη σφραγίδα του Ταχυδρομείου.


Τα διηγήματα υποβάλλονται δακτυλογραφημένα σε επτά (7) αντίτυπα. Κάτω απ’ τον τίτλο του διηγήματος αναγράφεται υποχρεωτικά ψευδώνυμο του συγγραφέα. Μέσα στο φάκελο αποστολής πρέπει να υπάρχει δεύτερος κλειστός φάκελος αλληλογραφίας, που εξωτερικά θα φέρει το ψευδώνυμο. Μέσα είναι τα πραγματικά στοιχεία όπως: όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, έτος και τόπος γέννησης, διεύθυνση μόνιμης κατοικίας, τηλέφωνα επικοινωνίας και ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail). Οι φάκελοι με τα πραγματικά στοιχεία θα ανοιχθούν μόνο στην περίπτωση διάκρισης του διηγήματος.
Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η βράβευση θα γίνει σε ειδική πανηγυρική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο στην Αθήνα.

Την Κριτική Επιτροπή αποτελούν:

-Σέργιος Γκάκας –σκηνοθέτης/ συγγραφέας
-Φαίδων Θεοφίλου –ποιητής/ πεζογράφος
-Κώστας Στοφόρος –δημοσιογράφος/ συγγραφέας
-Κατερίνα Χαραλαμποπούλου – αρχιτέκτονας/ νικήτρια Α’ Διαγωνισμού Διηγήματος
-Δημήτρης Χαλατσάς –δικηγόρος/ συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια: