Διακοπές!

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

Ληγμένα τρόφιμα: Μετά το σάλο η... διαβούλευση!Αφού πρώτα αποφάσισαν να μας ταΐσουν τα… «ακίνδυνα» ληγμένα τρόφιμα, τώρα σκέφτηκαν να ….διαβουλευθούν! Ξέραμε ότι η διαβούλευση γίνεται πριν την απόφαση και όχι μετά…

Τώρα θα μου πείτε με ποιόν να διαβουλευθούμε: Με τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ κύριο Μίχα (πρώην Νομάρχη, μέλος διοίκησης του ΟΛΠ κλπ). 
Θυμίζω ότι βρέθηκε σε αυτή τη θέση μετά τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του προηγουμένου προέδρου του ΕΦΕΤ  κυρίου Γιώργου Νυχά, μετά την υπόθεση με τα μολυσμένα κρέατα του Λιντλ. Ο Καθηγητής Νυχάς, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και κατ’ εξοχήν ειδικός ως  καθηγητής της μικροβιολογίας τροφίμων είχε κάνει το … «λάθος» να επιβάλλει πρόστιμο στη Γερμανική αλυσίδα σουπερμάρκετ….
Τον αντικατέστησε ο ναυπηγός κύριος Μίχας, πιθανότατα ως πιο πρόθυμος να κάνει τα «στραβά μάτια» εκεί που πρέπει.
Σημειώνω πως είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στο τιμόνι του ΕΦΕΤ άνθρωπος άσχετος περί τα τρόφιμα. Εντυπωσιακό και το γεγονός πως παρέμεινε στη θέση του με όλες τις Κυβερνήσεις. Είναι φαίνεται πολύ …πετυχημένος.  

Με αυτόν λοιπόν θα διαβουλευθούν αύριο. Αντιγράφω το Δελτίο Τύπου:

Ευρεία διαβούλευση για τα Τρόφιμα Περασμένης Διατηρησιμότητας με πρωτοβουλία του ΕΦΕΤ

Σε διαβούλευση καλεί ο ΕΦΕΤ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του κλάδου των Τροφίμων και τις καταναλωτικές οργανώσεις, με αφορμή την έκδοση νέας αγορανομικής διάταξης που προωθήθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων σε σχέση με τη διαχείριση των «Τροφίμων Περασμένης Διατηρησιμότητας».
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ΕΦΕΤ στην Αθήνα (Κηφισίας 124 και Ιατρίδου 2, Αθήνα, 8ος όροφος), την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 11.00, με τη συμμετοχή εκπροσώπων καταναλωτικών οργανώσεων, του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και των μεγάλων Super Market της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: