Διακοπές!

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Δήμος για... γέλια!

Επί τρεις μήνες, γυμνό και απειλητικό στεκόταν το ελατήριο από ένα παιχνίδι στην παιδική χαρά της πλατείας Δημοκρατίας (Ιόλα).
Εντελώς ξαφνικά, μια μέρα μετά την δημοσιοποίηση της κατάστασης που επικρατεί στις παιδικές χαρές της Αγίας Παρασκευής, το ελατήριο απομακρύνθηκε και όπως- όπως μπήκε ένα καινούργιο παιχνίδι...

Ως εκ θαύματος... Νέο παιχνίδι μετά τη δημοσιότητα!


Πριν... (Φωτογραφία 17/11)


Και μετά... (Φωτογραφία 18/11)



Επειδή όμως όλα γίνονται αλά... Αγία Παρασκευή, οι γνωστοί μας ανευθυνοϋπεύθυνοι, άφησαν το ελατήριο λίγο παραπέρα και όπως βλέπουμε στη φωτογραφία κίνησαν την περιέργεια των παιδιών.




Περνώντας μετά από τη δουλειά από την παιδική χαρά, είδα την κατάσταση και μαζί με το γιο μου Ίωνα -που έκανε και το φωτορεπορτάζ- σπέυσαμε να απαθανατίσουμε την... αλλαγή.

Σημειώνω πως για το ίδιο θέμα είχα γράψει και στις 24/9, χωρίς κανείς να συγκινηθεί (δείτε τη σχετική ανάρτηση). Μόλις έστειλα το κείμενο σε εφημερίδες και δημοσιογράφους, όλα άλλαξαν σε μια νύχτα...

2 σχόλια:

Χριστίνα Γεωργαλλή είπε...

Κύριε Κώστα, έχετε απόλυτο δίκιο για τις παιδικές χαρές. Τα ξαδέρφια μου στο χωριό δεν είχαν καν παιδικές χαρές να παίξουν, εκτός απ' το ότι είναι πολύ επικίνδυνες.

Επίσης τώρα διαβάζω το "ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2", είναι πολύ ωραίο και πολύ εύκολο στο διάβασμα. Είμαι πολύ μικρή για να διαβάζω τέτοια βιβλία αλλά μιλάτε για πράγματα που τα είχα απορία σχετικά για το πως να φερθούμε στα παιδιά, όπως αυτό για τα δώρα αλλά και για αυτό για τα σχολεία των παιδιών, μου έκαναν εντύπωση.

Να είστε καλά και να συνεχίσετε.

kostasst είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Θα ήθελα όταν τελειώσετε το βιβλίο να μου πείτε τα σχόλια σας.
Όσο για τις παιδικές χαρές, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, μετά από μια δεκαετία αδιαφορίας, άλλαξε όλα τα όργανα σε μια από αυτές (Χρυσοστόμου Σμύρνης).
Φαίνεται πως όταν πιέζουμε όλο και κάτι γίνεται...