Διακοπές!

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Βραβείο... διατροφής από την Ισπανία!


Αν οι μεγάλες εταιρίες τροφίμων και αναψυκτικών φροντίζουν για την κακή υγεία των παιδιών μας, υπάρχουν και οι άνθρωποι που αγωνίζονται για να αποκτήσουμε εμείς και τα παιδιά μας σωστές διατροφικές συνήθειες. Ένας από αυτούς τους ανθρώπους ειναι και η Λένα Τερκεσίδου.
Ευτυχώς οι προσπάθειες κάποιων ανθρώπων επιβραβεύονται...

Όπως διαβάζουμε σε σχετικό δελτίο τύπου:
" Δύο εξαιρετικά σημαντικά βραβεία, αυτό του Καλύτερου Λογοτεχνικού Βιβλίου με Γεύσεις και αυτό του Καλύτερου Εξωφύλλου, απέσπασε το βιβλίο της Λένας Τερκεσίδου «Έρωτας με την πρώτη μπουκιά» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ταξιδευτής, σε διεθνή διαγωνισμό στην Ισπανία.
Τα συγκεκριμένα βραβεία έχουν θεσπιστεί από το 1995 και με εμπνευστή τον Εντουάρτ Κουαντρώ, αναδεικνύουν τις σημαντικότερες εκδόσεις σε διεθνές επίπεδο που έχουν σχέση με τις γεύσεις.

Η Λένα Τερκεσίδου στο βιβλίο της «Έρωτας με την πρώτη μπουκιά» ξετυλίγει το γοητευτικό κουβάρι των ανθρωπίνων σχέσεων προσδίδοντάς του ξεχωριστή γεύση: αυτήν του έρωτα μαζί με – εννοείται, αληθινές- συνταγές.
Επτά αληθινές ιστορίες με γεύση μοναξιάς, χωρισμού, προδοσίας, χαράς, υπομονής, αλλά και ελπίδας..."

Παράλληλα, από τις 26 Οκτωβρίου, στο "Θέατρο της Ημέρας", με την παιδική παράσταση "Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας", διδάσκει με διασκεδαστικό και αποτελεσματικό τρόπο τα παιδιά, ώστε να μάθουν να τρέφονται καλύτερα...

«Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας» είναι ένα θεατρικό έργο στο οποίο για πρώτη φορά προσεγγίζεται το θέμα της σωστής και ποιοτικής και διατροφής των παιδιών.
Μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων, αποκαλύπτονται με χιούμορ τα πολύτιμα μυστικά των τροφών και παράλληλα με θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά συμμετέχουν σε ένα φανταστικό, διασκεδαστικό, βιωματικό ταξίδι στη διάρκεια του οποίου κατανοούν την αξία της υγιεινής διατροφής.

Η Συγγραφέας Λένα Τερκεσίδου (βραβευμένη και γνωστή και από τα βιβλία της με θέμα τη διατροφή), συνεργάζεται για πρώτη φορά με το Θέατρο της Ημέρας. Γνωρίζοντας τον παιδαγωγικό τρόπο δουλειάς με τη μέθοδο του Θεατρικού Παιχνιδιού, μας εμπιστεύτηκε υλικό εύπλαστο και ευέλικτο ώστε το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ να πάρει τη θέση του στην παράσταση οργανικά δεμένο με το έργο. Η επιτυχία της δράσης βασίζεται, πέρα από το έργο, στους Ηθοποιούς και τους ειδικά εκπαιδευμένους Εμψυχωτές-Θεατροπαιδαγωγούς, απόφοιτους του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Θεάτρου-Θεατρικού παιχνιδιού του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ.

Περίληψη του έργου:
Στο χωριό Μεγαλομπουκιά ζουν και εργάζονται ο Σάκης Γαλατάκης, η Τίνα Πατατίνα, η Φρουτένια, ο Σαλατάκης και πολλοί άλλοι φίλοι τους. Μια μέρα φθάνει ένα γράμμα από το Διεθνή Οργανισμό Υγείας και Διατροφής. Το χωριό τους έχει επιλεγεί να διαγωνιστεί μαζί με άλλα εννέα χωριά για το ποιος παράγει τις πιο υγιεινές τροφές για τους ανθρώπους, ενώ θα ληφθεί υπ’ όψιν και το περιβάλλον. Οι Μεγαλομπουκίτες ενθουσιάζονται και αρχίζουν να ετοιμάζονται για το διαγωνισμό και το βραβείο. Οι Χημικοχωρίτες όμως - ο Ανθρακόλας, η Ταμιακή Μηχανή, η Κρουασένια, ο Τουρτάκιας και οι υπόλοιποι συντοπίτες τους - καταστρώνουν ένα φοβερό σχέδιο για να τους εμποδίσουν να πάρουν το βραβείο. Με τα χημικά τους όπλα θα ρίξουν στα χτήματα της Μεγαλομπουκιάς για να τα καταστρέψουν: φυτοφάρμακα, ορμόνες, καμένο λάδι, πολύ λίπος και ζάχαρη, χημικά συντηρητικά και χρωστικές ουσίες. Μετά θα τους τα αρπάξουν σχεδόν τσάμπα για να χτίσουν και εκεί εργοστάσια που θα παράγουν βλαβερές για την υγεία τροφές. Έτσι σιγά - σιγά θα γίνουν οι πιο πλούσιοι και θα εξουσιάσουν όλο τον πλανήτη.
Μετά από πολλές περιπέτειες οι Μεγαλομπουκίτες χρησιμοποιώντας το καθαρό μυαλό τους και τα δικά τους μέσα, με ένα φανταστικό και πρωτότυπο τρόπο εξοντώνουν τους Χημικοχωρίτες και κερδίζουν το βραβείο.

Σκηνοθεσία:Ανδρομάχη Μοντζολή
Παιδαγωγική επιμέλεια: Λάκης Κουρετζής
Μουσική: Γιάννης Μακρίδης
Επιμέλεια κίνησης: Βασιλική Σαχπάζη
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:
Τσόγκας Παντελής, Θωμαϊς Κρητικού,
Δανάη Δασκαλάκη, Όλγα Μουργελά

Δεν υπάρχουν σχόλια: