Διακοπές!

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Καμία σχέση με τα Εξάρχεια ο Αλέξης-Είχε πάει για γιορτή φίλου που σύχναζε εκεί

Δευτέρα, 8 Δεκέμβριος 2008 (από το troktiko)

"Ήταν πολύ ήσυχο παιδί. Δεν είχε σχέση με αναρχικούς και Εξάρχεια. Η παρέα μας συχνάζει άλλωστε στο Ψυχικό. Έχει δυο κολλητούς φίλους, συμμαθητές από το προηγούμενο σχολείο, με τους οποίους έκανε πολλή παρέα. Ο Αλέξης ήταν σοβαρό παιδί και δεν ανοιγόταν εύκολα».
Συμμαθητές του Αλέξη Γρηγορόπουλου είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι του στο Παλαιό Ψυχικό. «Ο Αλέξανδρος πιστεύουμε ότι βρέθηκε σε λάθος στιγμή, σε λάθος μέρος. Είναι τρομερό και απίστευτο αυτό που συνέβη»,
Μέχρι πέρυσι ο Αλέξης και η μεγαλύτερη αδελφή του φοιτούσαν στη Σχολή Μωραΐτη, αλλά τον τελευταίο χρόνο επειδή η επίδοσή του στα μαθήματα ήταν μέτρια άλλαξε σχολείο και πήγε σε άλλο στη Σταμάτα. «Η συμπεριφορά του Αλέξη είχε αλλάξει κάπως τον τελευταίο χρόνο, όταν έφυγε από το σχολείο», λένε παλιοί συμμαθητές του από τη Σχολή Μωραΐτη. «Άρχισε να γίνεται πιο σοβαρός, πιο υπεύθυνος, λιγότερο παιδί», λένε. «Έμεινε όμως με τους κολλητούς του και συνέχισε να συχνάζει στο Παλαιό Ψυχικό. Εμείς δεν πηγαίνουμε στα Εξάρχεια, αλλά ούτε ο Αλέξης είχε εκδηλώσει ποτέ στην παρέα μας ιδέες περί του αντιεξουσιαστικού χώρου. Φαινόταν ότι είχε προοδευτικές ιδέες, αλλά μέχρι εκεί. Πρέπει να πω ότι ήταν ώριμο παιδί, αν και δεν ανοιγόταν εύκολα, παρά μόνο στους δύο κολλητούς του».


Ο μαθητής της πρώτης τάξης του λυκείου αγαπούσε το μπάσκετ και έπαιζε σε ομάδα του Παλαιού Ψυχικού. «Ο Αλέξης δεν σύχναζε στα Εξάρχεια. Ίσως κάποιος άλλος γνωστός του να γνωριζόταν με παιδιά από αυτή την περιοχή και να βρέθηκε εκεί τυχαία. Σε λάθος στιγμή, σε λάθος μέρος».
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: