Διακοπές!

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Κομοτηνή -Αγία Παρασκευή: Money for nothing!

Ήθελα να συνεχίσω με Σίφνο, αλλά τα... νεύρα μου δεν το επέτρεψαν (θα επανέλθω δριμύτερος)
Διαβάζω σε ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Παρασκευής/ και σχολιάζω:

Ο Δήμος: "...Διαθέσαμε 500.000 € για βελτιώσεις και εξοπλισμό υπαίθριων χώρων σε 9 πλατείες και παιδικές χαρές και το πολιτιστικό και αθλητικό κέντρο Στ. Κώτση και 300.000 € για παρεμβάσεις σε 13 πλατείες και παιδικές χαρές."
Ερώτηση: Ποιοί εργολάβοι πήραν 800.000 ευρώ για το ...τίποτα; (δεν ξέρω βεβαίως τι έγινε στο αθλητικό κέντρο, αλλά στις παλτείες και στις παιδικές χαρές έργα 800.000 ευρώ δεν είδαμε) Θα είχε ενδιαφέρον να μας πουν τι ξόδεψαν και γιατί...

Ο Δήμος: "...Βέβαια πρέπει να περιορίσουμε και ως κοινωνία τα φαινόμενα καταστροφών των παιδικών χαρών φαινόμενα που δημιουργούν κινδύνους για τα παιδιά που παίζουν..."
Ερώτηση: Δεν λέω ότι οι πολίτες είναι άμοιροι ευθυνών, όμως όταν ένας Δήμος τη δική του ανεπάρκεια και ανικανότητα την αποδίδει στην "κακούργα κοινωνία", μάλλον δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί σοβαρά. Εσείς τι λέτε;
Περιμένετε ως κοινωνία να σταματήσουμε τη διαρροή νερού στην παιδική χαρά του Ιόλα; Περιμένετε ως κοινωνία να βάλουμε ένα λουκέτο στον ακόμη ανοικτό πίνακα ηλεκτρικού; Να ξεριζώσουμε μόνοι μας τα καλώδια που εξέχουν μέσα σε νερό; Να βάλουμε περίφραξη στο πάρκο;
Δώστε μας τα 800.00 ευρώ και είμαι σίγουρος ότι ένα λουκετάκι θα μπορέσουμε να το αγοράσουμε...


Ο Δήμος: "...Ήδη εκδόθηκε η Υπ. Απόφαση 28492/09 για τη λειτουργία συντήρηση και έλεγχο των παιδικών χαρών και θα πρέπει να προσαρμοσθούμε και εμείς στις υποχρεώσεις για φύλαξη συντήρηση και έλεγχο των παιδικών χαρών. "
Ερώτηση: Το αντιμετωπίζετε ως συμφορά; Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι θα χαρούν! Τώρα πιο πολλά χρήματα θα ξοδευτούν και πολλοί θα βολευτούν....

Εννοείται πως οι ερωτήσει μου είναι ρητορικές. Ο Δήμος μας δεν συνηθίζει αν απαντά σε δημότες. Από τις 17 Ιουνίου (Αρ. πρωτοκόλλου 15631) έχω υποβάλλει ερωτήματα για τις παιδικές χαρές χωρίς απάντηση, ενώ ο Συνήγορος του Παιδιού έχει ήδη παρέμβει και με έχει ενημερώσει γραπτώς και τηλεφωνικώς για τις ενέργειές του.

Όμως θα δείξω κατανόηση ο Δήμαρχος είναι πολύ απασχολημένος. Ετοιμάζει δεξίωση (!) για τις 25 Ιουλίου στην πλατεία Κοντοπεύκου... Μήπως θα μπορούσε αντί δεξιώσεως να δώσει τα χρήματα για την παιδική μας χαρά (τι λέω ο αφελής;)
Επιπλέον όπως κάθε βλαχοδήμαρχος που σέβεται τον εαυτό του ξοδεύει εκατομμύρια για τον κεντρικό δρόμο της πόλης. Για την Αγίου Ιωάννου και την ανάπλαση της θα ξοδευτούν 2.295.971 €
Κατά τα άλλα, λεφτά για την αγορά και αξιοποίηση της βίλλας Ιόλα, δεν υπάρχουν...

Στείλτε κι εσείς το μήνυμα σας στο Δήμαρχο κι αν σας απαντήσει, γράψτε μου! (θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο στην ιστοσελίδα του Δήμου)


Συμβαίνουν όμως και αλλού:
"Απαράδεκτη εικόνα στις παιδικές χαρές της Κομοτηνής
Ξεχασμένες, επικίνδυνες, βρώμικες…
(Από το http://www.flickr.com/photos/piazzadelpopolo/3716549031/ από όπου και οι φωτογραφίες)

Στον τελευταίο μάλιστα απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής για το έτος 2008, ο δήμαρχος Δημήτρης Κοτσάκης, ανακοίνωσε στο σώμα ότι εφαρμόστηκε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συντήρησης χώρων πρασίνου και αθλοπαιδιών του δήμου αξίας 800.000 ευρώ, καθώς και ένα άλλο πρόγραμμα κοινοχρήστων χώρων αξίας 800.000 ευρώ! Απ’ ότι φαίνεται όμως τα συγκεκριμένα προγράμματα εφαρμόστηκαν μόνο στα χαρτιά και όχι στις παιδικές χαρές της πόλης μας.
Άλλωστε ο δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης το ανέφερε στον απολογισμό του, ότι «η πραγματική λογοδοσία γίνεται καθημερινά στη γειτονιά, στο σχολειό, στον βρεφονηπιακό σταθμό, στο πάρκο και σε κάθε γωνιά του Δήμου εκεί που κάθε συνδημότης μας βιώνει την καθημερινότητα του» και μάλλον έχει δίκιο!"
Ερώτηση: Τα 800.000 ευρώ τι είναι; Ταρίφα;



2 σχόλια:

korinoskilo είπε...

παντου τα ιδια ειναι τελικα.... και αντε στην κομοτηνη εχουν ακομη αλανες και παιζουν.... οχι οτι αυτο τους κανει λιγοτερο υπεθυνους για την εξαφανιση κονδυλιων για τις παιδικες χαρες!!!

kostasst είπε...

Εσύ που γυρίζεις και φωτογραφίζεις, για κάνε κανένα ρεπορτάζ!