Διακοπές!

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Βάζοντας χρώμα και όνειρο στη ζωή των παιδιών...


Δεν γνωρίζω τη Στεφανία Βελδεμίρη. Μου τη "σύστησε" μέσα από τη σελίδα της στο facebook η εξαιρετική συγγραφέας του "Όλα πάνε ρολόϊ (ή σχεδόν)" Στυλιάνα Γκαλινίκη.
Η Στεφανία Βελδεμίρη είναι ζωγράφος και με τα πινέλα της αποφάσισε να βάλει χρώμα στα σχολεία. Και να το εκπληκτικό αποτέλεσμα. Ευτυχώς υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι στην Ελλάδα...










Το βιογραφικό της ζωγράφου, από τον κατάλογο της έκθεσής της που έγινε τον Μάϊο στη Θεσσαλονίκη
Η Στεφανία Βελδεμίρη είναι συντηρήτρια αρχαιοτήτων και έργων τέχνης. Συνεργάζεται με το Εργαστήριο Γεωλογίας & Παλαιοντολογίας του Α.Π.Θ. για την κατασκευή εκμαγείων και πιστών αντιγράφων απολιθωμάτων με προορισμό μουσεία της Ελλάδας (Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μουσείο Φυσικής ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αιγαίου, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ηρακλείου Κρήτης) και του εξωτερικού (American Museum of Natural History – New York, National Museum of Natural History – Washington). Διδάσκει εικαστικά σε μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ζωγραφίζει τις αυλές των σχολείων, επιδιώκοντας την συμμετοχή των παιδιών. Έχει ασχοληθεί με την καλλιτεχνική βιβλιοδεσία, την κεραμική και τον εικαστικό σχολιασμό λογοτεχνικών κειμένων. Φωτογραφίες της έχουν εκτεθεί στην ομαδική έκθεση «Φωτόδραμα 2» στο Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Αναζητά συνεχώς καινούριους δρόμους καλλιτεχνικής έκφρασης δημιουργώντας εικαστικούς κόσμους γεμάτους αγάπη και αισιοδοξία για τη ζωή.

Από τη Στυλιάνα Γκαλινίκη το σχόλιο: "Αυτό θα πει να κάνεις τον κόσμο καλύτερο. Ούτε θεωρίες ούτε μεγάλα λόγια. Η Στεφανία βάζει χρώμα και όνειρο στη ζωή των παιδιών, όπως και σε όσους την αγαπάμε. Αποενοχοποιεί την παιδικότητα."

3 σχόλια:

Christina Markoulaki είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Christina Markoulaki είπε...

Καταπληκτική δουλειά, πραγματικά ταξίδεψα ακόμα κι εγώ μέσα από τις ζωγραφιές, πόσο μάλλον τα παιδιά! Ας βρούμε τρόπους να βάλουμε τη φαντασία τους να δουλέψει, διότι, δυστυχώς, η κακή χρήση της τηλεόρασης και του υπολογιστή τη σκοτώνει μέρα με τη μέρα.

(Για το γνωστό μας θέμα, θα επικοινωνήσω σύντομα! Προς το παρόν διαβάζω τα βιβλία σου τα οποία και βρίσκω πολύ τρυφερά και δημιουργικά!)

kostasst είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Είναι πραγματικά μοναδικές οι εικόνες της Στεφανίας. Μακάρι κι άλλοι άνθρωποι να βάλουν χρώμα στη ζωή μας...