Διακοπές!

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ο Καστελλιώτης... Σπάιντερμαν!!!


Η φαντασία των παιδιών μας εκπλήσσει πάντα. Να λοιπόν, πως μετά την αφήγηση της ιστορίας του χωριού στα παιδιά, ο Σπάιντερμαν άλλαξε εθνικότητα:
 
Αλέξανδρος ο Αράχνης

Μια φορά κι έναν καιρό, σε ένα όμορφο μικρό χωριουδάκι, τα Καστέλλια ζούσε ο Λιαράκης. Ένας ψευτοήρωας!!! Κορόιδευε όλους τους χωριανούς με τα ψευτοκαμώματά του! «Σκότωνε με τη φαντασία του λύκους, τα έβαζε με άγριες αρκούδες, νικούσε τα λιοντάρια...»

Ώσπου μια μέρα εμφανίστηκε στο χωριό ο Αλέξανδρος ο Αράχνης*. Είχε έρθει από μια άλλη πολιτεία κι ήταν πολύ κουρασμένος. Άκουσε τον Λαιράκη και κατάλαβε…
Ο Λιαράκης τόλμησε να τον προκαλέσει σε μονομαχία!
Ο Αλέξανδρος ο Αράχνης που δεν του άρεσαν οι μάχες, του ζήτησε να πολεμήσουν με το μυαλό τους…
Οι Καστελλιώτες θα τους ρωτούσαν να μιλήσουν για το χωριό και τι θα μπορούσαν να κάνουν καλύτερο γι’ αυτό! Να ομορφύνουν, να το αναδείξουν, να του ξαναδώσουν ζωή!!!
Ο Λιαράκης τότε, που δεν ήξερε τίποτε άλλο από το να κοροϊδεύει τον κόσμο, έχασε τη μάχη του μυαλού & των γνώσεων κι αναγκάστηκε αν δεχθεί την ήττα του.
Οι χωριανοί τότε χάρισαν στον Αλέξανδρο πολύτιμα μαγικά δώρα για να τον ευχαριστήσουν!
Μερικά από αυτά ήταν:
-Το μαγικό νερό μιας πηγής που σε ξαναζωντανεύει
-Τα χρυσά στάχια που χαμογελούν στον ήλιο
-Οι μαγικοί καρποί ενός δέντρου
-Το πράσινο χαλί που ξεδιπλώνεται σε κάθε σου βήμα κι ο γαλανός ουρανός που σε αγκαλιάζει, χαρίζοντάς σου ξενοιασιά.
Έπειτα απ’ όλα αυτά, ο βασιλιάς του χωριού εκτιμώντας τον Αλέξανδρο που δέχτηκε ταπεινά τα δώρα της φύσης και όχι τα υλικά αγαθά που όλοι οι άλλοι θα περίμεναν, του χάρισε το μεγαλύτερο απ’ όλα τα δώρα: Την αγάπη της μονάκριβης κόρης του, της πριγκίπισσας Αριάδνης, για να τον συντροφεύει σε όλη του τη ζωή!

ΥΓ. Για την προσπάθεια που κάναμε στο χωριό, διαβάστε κι εδώ




Δεν υπάρχουν σχόλια: