Διακοπές!

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΠΑΣΟΚ -ΝΔ ετοιμάζονται να ...εξαφανίσουν τα επιδόματα των Τριτέκνων!!!

 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ  ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ
(2θμιο σωματείο με Απόφ. Πρωτοδικείου 125/2010)
115 22  Μακρυνίτσης 9,ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ   ΑΘΗΝΑΙ
Τηλ.:6944161115  e-mail:pespo3t@yahoo.gr
                                               Αθήνα   2-5-2012
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΣΠΟ3Τ 2 ΜΑΙ 2012
 
Ως  ΔΣ της ΠΕΣΠΟ3Τ προκειμένου οι σύλλογοι και τα μέλη τους έγκαιρα και σωστά να ενημερωθούν για την εξέλιξη του αγώνα των τριτέκνων το τελευταίο διάστημα(τρίμηνο), αποστείλαμε προς τις πολιτικές παρατάξεις σχετικά ερωτήματα(συνημμένη επιστολή) για να έχουμε τις θέσεις και προτάσεις τους στο σοβαρότατο πρόβλημα, το δημογραφικό. Μια βόμβα που έχει εκραγεί και τις συνέπειες τις βιώνουμε σε σοβαρούς και νευραλγικούς τομείς λειτουργίας της Χώρας, με τον πιο επώδυνο τρόπο και ιδιαιτέρως οι οικογένειες με  παιδιά(τρία και άνω). Δυστυχώς όμως οι Κυβερνήσεις ουδεμία μέριμνα έχουν λάβει για την αντιμετώπισή τους και μάλιστα όποια μέτρα είχαν ληφθεί, τελευταία αποδομήθηκαν, περιορίσθηκαν ή καταργήθηκαν. Στο όνομα της αντιμετωπίσεως της οικονομικής κρίσεως εφαρμόσθηκαν σκληρότατα και άδικα μέτρα που οδήγησαν πολλές οικογένειες(σχεδόν 35%) με παιδιά και μάλιστα με πολλά παιδιά στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Ακόμη καταργήθηκαν και μέτρα, με προεξάρχοντα τα Υπουργεία Παιδείας, Υγείας και Εργασίας, που δεν είχαν οικονομικό κόστος αλλά ήταν ένα στήριγμα αυτών των οικογενειών, Δεν ήταν αρκετά αυτά, η Κυβέρνηση και ιδιαιτέρως ο υπουργός Υγείας επέλεξε και την τελευταία ημέρα των εργασιών της Βουλής, Μεγάλη Εβδομάδα, χωρίς ίχνος στοιχειώδους σεβασμού αυτών των οικογενειών, να εμπαίξει και να εμπλέξει τις τρίτεκνες οικογένειες στα επικοινωνιακά του παιχνίδια.
Στα ερωτήματά-επιστολές μας απάντησαν(συνημμένες απαντήσεις) μέχρι και σήμερα που γράφεται το παρόν Δελτίο Τύπου εκ των πολιτικών παρατάξεων που συμμετέχουν στις παρούσες εκλογές, οι ακόλουθες με την σειρά που λήφθηκαν: ΣΥΡΙΖΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ,ΚΚΕ,ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ και τις οποίες ευχαριστούμε για την στήριξή τους.
Καταγγέλλουμε την ανυπαρξία στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης, που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έστω και μιας λέξεως για το δημογραφικό, παρά του ότι  ήταν ο βασικός εισηγητής της σχετικής συνταγματικής επιταγής:΄΄O σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους.΄΄. Δεν ακούσαμε κανένα μέτρο για άρση της άδικης φορομπηχτικής επιδρομής στις οικογένειες με πολλά παιδιά, που φτάσαμε στο σημείο να θεωρούνται τα παιδιά τεκμήριο.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ. κ. Σαμαράς παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις του ότι στηρίζει τον αγώνα μας, υποσχέσεις που φαίνεται πολύ γρήγορα ξεχάστηκαν, εφεύρε για την αποκατάσταση των επιδομάτων μόνο των πολυτέκνων, το ισοδύναμο της περικοπής του επιδόματος από τις τρίτεκνες οικογένειες. Δηλώσεις τελευταίων ημερών κορυφαίου στελέχους και βουλευτού της ΝΔ που δεν διαψεύσθηκαν ακόμη και σήμερα. Ποιές ήταν αυτές οι πιέσεις που τον ανάγκασαν να αθετήσει την υπόσχεσή του;
 
Οι τρίτεκνοι γονείς και γνώση έχουν και μνήμη έχουν και κρίση διαθέτουν εν όψει των κρισίμων για την Χώρα μας εκλογών.Τα ψέματα έχουν τελειώσει.
 
Κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι:
 δεν διαπραγματευόμαστε το μέλλον των παιδιών μας, το μέλλον της πατρίδος μας, έχουμε υποχρέωση απέναντί τους,απέναντι στην Ελλάδα μας να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και να μην επιτρέψουμε πλέον άλλα άδικα και  ισοπεδωτικά μέτρα κατά των οικογενειών με παιδιά και μάλιστα με πολλά παιδιά.Θα αγωνισθούμε από την επόμενη μέρα ώστε η Πολιτεία να αναλάβει το στοιχειώδες καθήκον και συνταγματική υποχρέωσή της να θεσμοθετήσει μέτρα κατάλληλα, υλοποιήσιμα και με προοπτική για να αντιμετωπίσει το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
Η μετανάστευση δεν λύνει και δεν θα λύσει το δημογραφικό πρόβλημα(ΟΗΕ,Έγκυρα διεθνή και ημεδαπά ιδρύματα που ασχολούνται με το δημογραφικό πρόβλημα).
 
Στον δίκαιο αυτόν αγώνα μας, καλούμε την ΑΣΠΕ και τους πολυτέκνους, μακριά από όποιες συντεχνιακές νοοτροπίες ΄΄κεκτημένων΄΄  να αγωνισθούμε  όλοι μαζί για να γίνει πράξη η Συνταγματική Επιταγή.
 
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: