Διακοπές!

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2009

Στην Αγία Παρασκευή παίζουν με τις ψυχές 3χρονων και 4χρονων παιδιών!

Η ανικανότητα και η αυθαιρεσία της Δημοτικής Αρχής της Αγίας Παρασκευής, με τον ανεκδιήγητο δήμαρχο κ.Γιαννακόπουλο, αποδείχτηκε περίτρανα ακόμη μια φορά. Μόνο που τώρα, τα θύματά του είναι 3χρονα και 4χρονα παιδιά!

Αιφνιδιαστικά, χθες το πρωί, μετά την υπαγωγή του παιδικού σταθμού όπου πηγαίνει η 4χρονη κόρη μου-Δημοτική Επιχείρηση Βρεφονηπιακών Σταθμών, Λάδωνος 5- σε κάποιο νέο καθεστώς (που δεν με ενδιαφέρει και δεν με αφορά)τα τμήματα συρρικνώθηκαν, προσωπικό που απέδιδε τα μέγιστα βρέθηκε στο δρόμο και τα παιδιά χωρίστηκαν από τους φίλους και τις δασκάλες τους με τον πλέον αντιπαιδαγωγικό και απαράδεκτο τρόπο. Οι παροχές συρρικνώθηκαν και αυτές.
Το διαιτολόγιο άλλαξε προς το χειρότερο (ποιός επιστήμονας αποφάσισε ξαφνικά να βάλει τη... μερέντα στο μέχρι χθες απολύτως υγιεινό διαιτολόγιο των παιδιών;)
Αυτό που δεν άλλαξε είναι το υψηλό αντίτιμο που πληρώνουμε οι γονείς!!! Στην αρχη της χρονιάς, παρά το οικονομικό κόστος επιλέξαμε το συγκεκριμένο παιδικό σταθμό, ακριβώς γιατί έδινε το "κάτι παραπάνω" στα παιδιά μας και γιατί όλο το προσωπικό, από τον οδηγό μέχρι τις μαγείρισσες και τις δασκάλες ήταν κάτι παραπάνω από άψογο και έκανε τα παιδιά μας να πηγαίνουν κάθε πρωί με χαρά στο σχολείο...
Άριστη ήταν και η συνεργασία μας με τη διευθύντρια που απομακρύνθηκε, χωρίς να κληθούμε ως γονείς να πούμε μια γνώμη! Η ενημέρωση μας έγινε από τη μια μέρα στην άλλη.
Δεν είμαστε διατεθιμένοι να δεχθούμε τα άθλια παιχνίδια του ανίκανου δημάρχου ούτε των ανθρώπων που διορίζει σε θέσεις σημαντικής ευθύνης και αφορούν στις ευαίσθητες ψυχές των παιδιών.
Δεν είμαστε υπήκοοι του κυρίου Γιαννακόπουλου και της παρέας του. Απαιτούμε να "παγώσουν" όλες οι αλλαγές, μέχρι να συζητηθούν όλα τα ζητήματα. Δεν δεχόμαστε τετελεσμένα γεγονότα...

Το γράμμα της μητέρας που ακολουθεί, νομίζω τα λέει όλα.

"Αξιότιμε κύριε δήμαρχε!
Απευθύνομαι σε εσάς για ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα που αφορά την τετράχρονη κόρη μου. Από πέρσι πηγαίνει στον παιδικό σταθμό της οδού Λάδωνος, από τον οποίο μείναμε σε γενικές γραμμές πολύ ευχαριστημένοι. Εκεί κοινωνικοποιήθηκε, απέκτησε τις πρώτες της φίλες και εντάχθηκε στην ομάδα της μετά από κάποια περίοδο προσαρμογής.
Σήμερα αποφασίστηκε η Ιόλη, όχι μόνο να αλλάξει πρόγραμμα και δασκάλα αλλά και συμμαθητές. Ενώνονται τα τρία τμήματα σε δύο, τα 19 παιδιά γίνονται 26, η τάξη αποτελείται απο τρίχρονα και τετράχρονα και οι φιλίες που δημιουργήθηκαν διαλύονται στο τέλος Νοεμβρίου, μόλις τα παιδιά έχουν αρχίσει να προσαρμόζονται ατις αυξημένες για την ηλικία τους απαιτήσεις του προνηπίου.Η Ιόλη θα είναι με 7 από τους 19 συμμαθητές της εκ των οποίων καμμία φίλη της.
Θεωρείτε παιδαγωγικά σωστά τα παραπάνω; Δεν υπεισέρχομαι αυτή τη στιγμή στην κατάργηση των Αγγλικών ή του θεατρικού παιχνιδιού, αλλά σε ένα ζωτικό θέμα για την ψυχική υγεία των μικρών παιδιών.Τον χωρισμό από τους φίλους τους στη μέση της χρονιάς με κριτήριο την ημερομηνία γέννησης τους. Η Ιόλη λοιπόν είναι ο αριθμός 15/9/2005 και όχι η φίλη της Δανάης, της Βερόνικας ή της Φοίβης, που έχει συνδεθεί με τις φετινές δασκάλες της, που μάλιστα δεν είναι οι ίδιες με τις περσινές.
Ομολογώ ότι τρομάζω με τον τρόπο που η καινούργια διευθύντρια αντιμετωπίζει τα παιδιά, τη στιγμή που διακηρύττει ότι προτεραιότητά της είναι να μεγαλώνειχαρούμενα και ευτυχισμένα παιδιά.
Η κόρη μου είναι πάντως στενοχωρημένο και δυστυχές παιδί, μετά τις αλλαγές που έκανε στο γραφείο της κεκλεισμένων των θυρών η νέα διευθύντρια, χωρίς"στενή συνεργασία μαζί μας".

Στο μεταξύ κυκλοφορεί και υπογράφεται από τους γονείς το παρακάτω κείμενο:
"Οι γονείς των προνηπίων δεν δεχόμαστε να υποστούν τα παιδιά μας την αρνητική, άκαιρη, αντιπαιδαγωγική και αψυχολόγητη αλλαγή που αποφάσισε αυθαίρετα στη μέση της χρονιάς η νέα διεύθυνση του σταθμού. Τα παιδιά δεν επιτρέπεται αν αλλάξουν σύνθεση και νηπιαγωγό"
Οι γονείς των παιδιών της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ (Δ.Ε.Β.Σ.Α.Π.) Λάδωνος 5 210-6537751 fax 210-6537752

Δεν υπάρχουν σχόλια: