Διακοπές!

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Δεν πληρώνω!

Το ρεπορτάζ του TVXS

Όλο και περισσότεροι κάτοχοι αυτοκινήτων στη βορειοανατολική Αττική αναρτούν στο παρ μπριζ τους το σήμα με την ένδειξη "Δεν πληρώνω" και συμμετέχουν στο κίνημα κατά των διοδίων. Την ίδια στιγμή η εταιρία "Νέα Οδός" προκαλεί αναγκάζοντας τους υπαλλήλους στα γκισέ να απαγορεύουν τη διέλευση των πολιτών. Μεγάλη κινητοποίηση στα διόδια των Αφιδνών ετοιμάζουν οι κάτοικοι για την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στις 12μ.μ.
Στο tvxs μίλησαν δύο κάτοικοι Αφιδνών, πατέρας και γιος, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων Βορειοανατολικών Προαστίων. Ο Βασίλης και ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος, αναγκάζονται να μετακινούνται λόγω δουλειάς με διαφορετικά οχήματα και επιβαρύνονται με τουλάχιστον 1000 ευρώ ο καθένας ετησίως για το κόστος των διοδίων.
Οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως δέχονται "εκβιασμό" καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης με μέσα μαζικής μεταφοράς (για την περιοχή δεν υπάρχει λεωφορείο ή προαστιακός) και ο υπάρχων παράδρομος είναι σε κακή κατάσταση και σχεδόν μόνιμα κατειλημμένος από φορτηγά που επίσης μπαίνουν εκεί για να γλιτώσουν τα διόδια.
Εδώ και αρκετούς μήνες έχουν προστεθεί και νέα διόδια τόσο επί της εθνικής οδού όσο και σε παράπλευρους δρόμους ολοκληρώνοντας επί της ουσίας τον αποκλεισμό των κατοίκων. Η εταιρία αν και στην αρχή επέτρεπε τη διέλευση όσων κατοίκων δεν επιθυμούσαν να πληρώσουν, εντούτοις, τις τελευταίες ημέρες έχει δώσει εντολή στους υπαλλήλους στα γκισέ να κατεβάζουν τις απαγορευτικές μπάρες.

Οι κάτοικοι ωστόσο τονίζουν πως η μη πληρωμή των διοδίων δε συνιστά τροχαία παράβαση και δε βεβαιώνεται πρόστιμο από την εφορία. Στην ουσία πρόκειται για αστική διαφορά μεταξύ πολιτών και μιας εταιρίας και καλούν τη "Νέα Οδό" να μηνύσει όσους μέχρι σήμερα διέρχονται παράνομα προκειμένου, όπως λένε, να αποδειχτεί και στα δικαστήρια το δίκαιο των αιτημάτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: