Διακοπές!

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009

Ένας ακόμη 15χρονος θύμα ασυνείδητου οδηγού/ Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Οι 15χρονοι στη χώρα μας δεν δολοφονούνται μόνο από αστυνομικούς... Οδηγοί αυτοκινήτων ξαμολιούνται κάθε μέρα έτοιμοι να σκοτώσουν... Καμιά κουλτούρα οδικής συμπεριφοράς δεν υπάρχει. Σε τίποτε δεν θυμίζουμε Ευρώπη σε αυτόν τον τομέα. Καλά θα ήταν η αστυνομία, αντί να ασχολείται με τις προληπτικές συλλήψεις, να ασχολείται με την προστασία των πεζών από τους οδηγούς. Δυστυχώς τους μόνους που προστατεύουν είναι τα αυτοκίνητα. Νέο θύμα ένας 15χρονος μαθητής... Και η οργή των γονιών που ζητούν τα αυτονόητα δικαιολογημένη. Θα τους ακούσει κανείς;

Από το Σύλλογο Γονέων της Σχολής Μωραίτη, πήρα την επιστολή που ακολουθεί:
Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, 4 Δεκεμβρίου, γύρω στις 23:30, μια παρέα 4 παιδιών 15 ετών ήταν στη Λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος του Κολλεγίου. Τα παιδιά περνούσαν τη διάβαση πεζών με πράσινο. Πριν προλάβει να φτάσει το τελευταίο παιδί στο πεζοδρόμιο με τους φίλους του, ένα αυτοκίνητο που ανέβαινε την Κηφισίας με ιλιγγιώδη ταχύτητα πέρασε με κόκκινο και τον χτύπησε αφήνοντας τον πολύ σοβαρά τραυματισμένο, στην άσφαλτο. Το παιδί κατέληξε σήμερα ….Οι συνθήκες οδήγησης, το εντεινόμενο άγχος από την καθημερινότητα σε συνδυασμό με την αύξηση του αριθμού των μαθητών που διασχίζουν κάθετα την Λ. Κηφισίας μας κάνει να είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε τα παιδιά μας.

Για το λόγο αυτό καλούμε τους γονείς, τους καθηγητές, κάθε ενεργό πολίτη να συμπαρασταθεί με την παρουσία του, την ερχόμενη Παρασκευή στις 8:00 π.μ. στον παράδρομο της Κηφισίας και Στεφάνου Δέλτα. Να παλέψουμε για τη διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας των παιδιών μας. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστούν άλλες ζωές ώστε η Πολιτεία και οι εμπλεκόμενοι Δήμοι Π. Ψυχικού, Φιλοθέης, Ν. Ψυχικού… να κάνουν τα χρέος τους. Το σίγουρο είναι ότι εμείς οι γονείς, θα κάνουμε το δικό μας, που είναι η προστασία της ζωής των παιδιών μας.

Στη συγκέντρωση αυτή έχουν κληθεί οι Δήμαρχοι Χαλανδρίου κος Γ. Ζαφειρόπουλος, Ψυχικού κα Ε. Κατσαρού και Φιλοθέης κος Θ. Οικονομίδης καθώς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Οι Σύλλογοι Γονέων της περιοχής, ζητάμε να ληφθούν ΑΜΕΣΩΣ μέτρα για την αντιμετώπιση του θέματος της επικινδυνότητας της Λεωφόρου Κηφισίας και κυρίως:
1. Αυστηρή επιτήρηση/αστυνόμευση για την τήρηση των ορίων ταχύτητας όλες τις ώρες του εικοσιτετραώρου.
2. Επαρκής προειδοποιητική σήμανση στους κόμβους της Αγίας Βαρβάρας και του Κολλεγίου καθώς και στο ύψος του Αρσακείου για την ύπαρξη σχολικών μονάδων.
3. Κατασκευή υπόγειας διαβάσεως ή πεζογέφυραςστη διασταύρωση της Λεωφόρου Κηφισίας με την οδό Στεφάνου Δέλτα (κόμβος Κολλεγίου).
4. Ανακατασκευή, διαπλάτυνση και καθαρισμός όλων των πεζοδρομίων που βρίσκονται στις διαβάσεις πεζών.
5. Συγχρονισμός των φαναριών για πεζούς ώστε να μην στοιβάζονται 60-70 μαθητές κάθε μεσημέρι στην ενδιάμεση νησίδα, μέχρι να ανάψει το πράσινο μεταξύ ανόδου και καθόδου της Κηφισίας.
6. Ο τροχονόμος το μεσημέρι φροντίζει για την απρόσκοπτη και ταχεία διέλευση των οχημάτων αφήνοντας εκατοντάδες μαθητές να περιμένουν στο φανάρι. Θέλουμε τις ώρες σχολάσματος η πολιτεία να φροντίζει για την ασφαλή και απρόσκοπτη προσπέλαση των παιδιών μας.
7. Δημιουργία νέου φαναριού στο ρεύμα ανόδου της Κηφισίας και πριν από το φανάρι της Στεφάνου Δέλτα ώστε να ανακόπτεται η ταχύτητα των διερχόμενων αυτοκινήτων.

Ευτυχώς υπάρχει και η θετική εξέλιξη.
Δεκτό το αίτημα των μαθητών
Δέσμευση Ρέππα για κατασκευή πεζογέφυρας στην Κηφισίας

Χιλιάδες μαθητές συγκεντρώθηκαν στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο 15χρονος
Αθήνα

Τη δέσμευση του υπουργού Υποδομών Δημήτρη Ρέππα ότι θα κατασκευαστεί πεζογέφυρα στη λεωφόρο Κηφισίας, στο σημείο όπου πριν λίγες ημέρες έχασε τη ζωή του ένας 15χρονος μαθητής, εξασφάλισαν οι γονείς, οι μαθητές και οι καθηγητές του Κολεγίου Αθηνών.
Ο υπουργός, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με γονείς των μαθητών, τους διαβεβαίωσε ότι η θα βρεθεί τρόπος να κατασκευαστεί η πεζογέφυρα.
Το πρωί της Παρασκευής, περίπου 5.000 μαθητές απέκλεισαν τη λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος του Ν.Ψυχικού, διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο του συμμαθητή τους.
Πριν από μία εβδομάδα, ο 15χρονος παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα στην προσπάθειά του να διασχίσει τη λεωφόρο για να πάει στο σχολείο του.
Όπως μετέδωσε η ΝΕΤ, περίπου 10.000 παιδιά περνούν καθημερινά από το συγκεκριμένο φανάρι της λεωφόρου Κηφισίας.
(ΑΠΕ)

ΥΓ1
...Είναι οπωσδήποτε ένα βήμα... Δεν αρκεί βεβαίως. Η εισπρακτική λογική της τροχαίας που μαζεύει πρόστιμα από παρκαρισμένα αυτοκίνητα δεν σώζει κανένα. Χρειάζεται μεγάλη ανατροπή του τρόπου που αντιμετωπίζουμε τους δρόμους.
Όλοι -όπως ο απαράδεκτος τροχονόμος με το μουστάκι στην Αγία Βαρβάρα που νομίζει ότι είναι βεντέτα- δίνουν προτεραιότητα στα αυτοκίνητα! Πόσες φορές γυναίκες με μωρά και μικρά παιδιά δεν στοιβάζονται στη νησίδα κάθως αυτός αγέρωχος ούτε καν τους κοιτάζει;
Και όταν τύχει να διαμαρττυρηθούν παίρνει ύφος δέκα καρδιναλίων. Μήπως πρέπει κάποιος να του εξηγήσει ότι δεν είναι...τηλεπαρουσιάστρια και να τον βάλει στη θέση του;
ΥΓ2
Για τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες της Κηφισίας, όπου έχασε τη ζωή του ένας άλλος νέος άνθρωπος έχει να πει τίποτε ο κύριος Ρέππας και οι συνάδελφοι του; Ως πότε θα μένουν ατιμώρητοι οι δημοτικοί άρχοντες που τις έχουν "φυτέψει";

1 σχόλιο:

Katerina ante portas είπε...

Xαίρομαι που ενεργοποιήθηκαν οι bloggers, ας μην χαθεί άδικα και αυτή η ζωή του νέου παιδιού..