Διακοπές!

Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2009

Μια υπουργός με πλούσιο παρελθόνΥπουργός με πλούσιο βιογραφικό γυμνών φωτογραφίσεων; Σκάνδαλα στο υπουργείο Τουρισμού; Εμπλοκή κατασκευαστών- μεγαλοεργολάβων που φτιάχνουν και τα πάρκινγκ στην πρωτεύουσα; Μη ταράζεστε στη Ρουμανία γίνονται αυτά! Στην Ελλάδα ποτέ. Τίποτα!!


Στη Ρουμανία πρώην μοντέλο με εμπλοκή σε σκάνδαλα θα διαχειριστεί €3,6 δισ.
Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009 (ΤΟ ΒΗΜΑ)

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του νέου πρωθυπουργού της Ρουμανίας Εμιλ Μποκ να αναθέσει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στο πρώην μοντέλο Ελενα Ούντρεα η οποία αφενός έχει μείνει στην ιστορία για τις αποκαλυπτικές της φωτογραφίσεις και αφετέρου το όνομά της είχε εμπλακεί σε σκάνδαλα διασπάθισης δημοσίου χρήματος.
Η 36χρονη νομικός, η οποία μετείχε από το 2008 στο κυβερνητικό σχήμα ως υπουργός Τουρισμού, τώρα ανέλαβε ένα κρίσιμο χαρτοφυλάκιο στη νέα κυβέρνηση του κ. Μποκ: το υπουργείο Στέγασης, Υποδομών και Τουρισμού. Αυτό σημαίνει ότι θα διαχειριστεί έναν πακτωλό χρημάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) προς τη φτωχή Ρουμανία. Ως πριν από οκτώ ημέρες η κυρία Ούντρεα αντιμετώπιζε καταγγελίες για σκάνδαλα την περίοδο που ήταν υπουργός Τουρισμού. Ωστόσο, σύμφωνα με το πόρισμα της αρμόδιας Κυβερνητικής Επιτροπής, δεν συντρέχουν λόγοι για την ποινική δίωξή της.
Η αντιπολίτευση επιμένει ότι ο επανεκλεγείς πρόεδρος Τραϊάν Μπασέσκου εξακολουθεί να τοποθετεί «αναξιόπιστους υπουργούς σε σημαντικές θέσεις ». Η ύφεση επιδεινώθηκε τους τελευταίους μήνες ενώ η κυβερνητική αστάθεια ταλάνιζε τη χώρα. Η κυρία Ούντρεα θα διαχειριστεί περίπου 3,6 δισ. ευρώ τα οποία θα εκταμιευθούν από την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η ίδια έχει γίνει το επίκεντρο πολλαπλών επικρίσεων τόσο για την προσωπική της ζωή όσο και για την επιχειρηματική δραστηριότητα του συζύγου της. Οι φωτογραφίσεις της για λογαριασμό γυναικείων περιοδικών, στις οποίες εμφανίζεται μόνο με τα εσώρουχα, θεωρούνται από ορισμένους Συντηρητικούς «απόδειξη» της ακαταλληλότητάς της για κυβερνητικά αξιώματα. Επιπλέον έχει δεχθεί επικρίσεις σχετικά με τις γνώσεις της, καθώς πριν από μερικά χρόνια είχε δηλώσει ότι η Νορβηγία είναι προεδρευόμενη δημοκρατία και ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ενώ πρόκειται για βασιλευόμενη δημοκρατία που δεν είναι μέλος της ΕΕ).

Ο γάμος της με τον κατασκευαστή Ντόριν Κόκος το 2003 πυροδότησε αντιδράσεις, διότι ο ίδιος κατασκευάζει «κατ΄ αποκλειστικότητα» όλα τα μεγάλα πάρκινγκ στο Βουκουρέστι. Το μονοπώλιό του δεν είναι άσχετο, όπως ισχυρίζονται πολλά μέσα ενημέρωσης, με την προεδρική εύνοια που απολαμβάνει η κυρία Ούντρεα. Αλλωστε η πολιτική σταδιοδρομία της «προστατευόμενης του προέδρου», όπως την αποκαλεί ο αντιπολιτευόμενος Τύπος, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον κ. Μπασέσκου. Η ίδια αποκρούει την παραφιλολογία περί «ροζ» σχέσεών της με τον πρόεδρο, τονίζοντας ότι οι σχέσεις τους παραμένουν «αυστηρά πολιτικές».


Αγία η δική μας υφυπουργός τουρισμού και πολιτισμού (και στο κάτω -κάτω έχει παντρευτεί και τον Τόλη, όχι κανέναν εργολάβο)

2 σχόλια:

Christina Markoulaki είπε...

Πάντως η Ρουμάνα Υπουργός σίγουρα θα ασχοληθεί με το πρόβλημα του φουσκωμένου πληθωρισμού!!!

kostasst είπε...

Θα γίνει μεγάλη κόντρα Άντζελας (Γκερέκου) και Έλενας (Ούντρεα) για την προσέλκυση τουριστών. Ελλάδα ή Ρουμανία; Θα δούμε...