Διακοπές!

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Μαρία, Χριστίνα και ...Ηράκλειο!


Νομίζω ότι επιτρέπεται να παίξω λίγο με τον τίτλο της ταινίας του Γούντι Άλεν, για να ξεκινήσω την αφήγηση των όσων έγιναν το Σαββατοκύριακο...
Το ταξίδι στο Ηράκλειο ήταν μια μοναδική εμπειρία. Μοναδικές εικόνες, εκπληκτικοί άνθρωποι και πραγματικά απίστευτη οργάνωση της παρουσίασης των βιβλίων. Θέλω να ευχαριστήσω ακόμη μια φορά τη ψυχή αυτής της εκδήλωσης, τη Χριστίνα Μαρκουλάκη, αλλά και τη μητέρα της Μαρία Μαρκάκη. Οι δυο τους εκπαιδεύουν με άριστο τρόπο και μεγάλη επιτυχία δεκάδες μαθητές στα αγγλικά.
Από τις πιο σημαντικές γνωριμίες ήταν και ο πατέρας της οικογένειας Μιχάλης Μαρκουλάκης, που μου έδειξε τι σημαίνει να παίζει σωστά το ρόλο του ένας πατέρας και να ασχολείται με την ανατροφή των παιδιών του.
Η Αφροδίτη Πατεράκη- Καψάλη (Διπλ. Ψυχολόγος Πανεπ. Χαϊδελβέργης Γερμανίας) ήταν η παιδοψυχολόγος που με προλόγισε και έκανε εξαιρετικά εύστοχες παρεμβάσεις. Το Ηράκλειο είναι τυχερό να έχει τέτοιους ανθρώπους, δασκάλους και επιστήμονες, όπως αυτοί που γνώρισα το Σαββατοκύριακο.

Στη φωτογραφία με τη Μαρία Μαρκάκη και το Μιχάλη Μαρκουλάκη. Άνθρωποι που θα μπορούσες να συζητάς μαζί τους ατελείωτα, αλλά και άνθρωποι της πράξης. Απίστευτη φιλοξενία -για τα κρητικά λουκούλεια γεύματα θα σας πω σε επόμενη ανάρτηση...
Ως τότε, ένα μικρό δείγμα με χειροποίητα μακαρόνια, γουρουνόπουλο και ελιές, από τη Βόνη (σωστά το βλέπετε- η Βόνη με ένα "ν" βρίσκεται στη Κρήτη και μάλλον είναι ένας παράδεισος του καλού φαγητού)

Στη φωτογραφία αυτή που όπως και τις προηγούμενες τις τράβηξε η Χριστίνα Μαρκουλάκη, βρισκόμαστε στην εκπληκτική ταβέρνα "Αρεστόν" στη Χερσόνησο...
Επειδή θα σας ...τρελάνω με το Ηράκλειο τις επόμενες μέρες, ξεκινάω αναδημοσιεύοντας μερικά από όσα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα: markakischool.blogspot.com
Να μερικά από τα σχόλια που γράφτηκαν (ανώνυμα) από γονείς που παρακολούθησαν την εκδήλωση:
-Συγχαρητήρια! Μεστός λόγος και επιχειρήματα δοσμένα με αντικειμενικότητα και ευρηματικό χιούμορ!
-Εξαιρετική παρουσίαση και ομιλία. Είμαι νέα μαμά και η σημερινή συζήτηση πέρα από τους ανεμενόμενους προβληματισμούς στο θέμα 'γονιός' μου έδωσε πολλές συμβουλές και κατευθύνσεις προς τη σωστή κατεύθυνση.
-Συγχαρητήρια για τη πρωτοβουλία του φροντιστηρίου σας. Η παρουσίαση ήταν πολύ εποικοδομητική. Ο ομιλητής, κ. Στοφόρος, είναι εξαιρετικός. Ο λόγος του απλός, αλλά μεστός, προσφέρει πολλά στους γονείς.


Εδώ οι διαφάνειες, όπως παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση (έργο της Χριστίνας Μαρκουλάκη)



Εδώ δυο βιντεάκια από την παρουσίαση:


3 σχόλια:

Christina Markoulaki είπε...

Εκπληκτικά σχόλια, πάντα με πολύ χιούμορ! Οι γονείς μου στέλνουν πολλά χαιρετίσματα και ευχαριστίες όχι μόνο για τη καλή παρουσίαση, αλλά και την ωραία εκδρομή της Κυριακής!

Επόμενος στόχος μας στο μέλλον: η Βόνη (με ένα -ν-)!!! Περιμένουμε τώρα τις δικές σας φωτογραφίες, αν και πρόλαβα να δημοσιεύσω πρώτη αυτές με το kite surfing!

Πολύ εύστοχος και ο τίτλος της ανάρτησης: αν σας φάνηκε τόσο μαγικό το Ηράκλειο (και το Κρητικό φαγητό :-) όσο η Βαρκελώνη στον Γούντυ Άλεν τότε σημειώσατε Ηράκλειο (μαζί με τη Βόνη)-Βαρκελώνη 1-0!

kostasst είπε...

Ευχαριστώ κι εγώ για τα σχόλια... Νομίζω ότι ο μπαμπάς σου θα πρέπει κι αυτός να γράψει κάποτε ημερολόγιο!
Τη Βαρκελώνη τη λατρεύω, αλλά δεν έχει... Κνωσσό. Και στο φαγητό βεβαίως δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τη Κρήτη. Και η αποκάλυψη: Έχω ρίζες από τη Βαρκελώνη!!! Ο προπάππους μου (από μητέρα) ήταν από εκεί....
Όσο για τις φωτογραφίες, σε λίγα λεπτά θα είναι στον... "αέρα"

Christina Markoulaki είπε...

Γεννηθείς στη Ιταλία με ρίζες από τη Βαρκελώνη και... ταξίδι με φαγητό στη Βόνη!!! Καταπληκτικός συνδυασμός!