Διακοπές!

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Δωρεάν σεμινάριο για γονείς


Από το Family club, πήρα και δημοσιεύω την ανακοίνωση για ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο γονέων για το Σχολικό ξεκίνημα, το άγχος αποχωρισμού κλπ:

"...Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 11.00 με 13.00 (παρακαλούμε θερμά η προσέλευση να έχει ολοκληρωθεί έως τις 10.50) θα πραγματοποιηθεί το πρώτο σεμινάριο, της σειράς με τίτλο «Ενημερωμένοι Γονείς – Ευτυχισμένα Παιδιά» που διοργανώνει το Family club, στο ξενοδοχείο Stratos Vassilikos (Μιχαλακοπούλου 114, Αθήνα), στην αίθουσα «Ολυμπία» με θέμα «Ο πρώτος μεγάλος αποχωρισμός του παιδιού από την οικογένεια – Σχολικό ξεκίνημα» και εισηγήτρια την κυρία Μίνου Ντόρα, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπεύτρια, Οικογενειακός σύμβουλος, Μ.Α. Κλινικής Ψυχολογίας.
«Ο πρώτος αποχωρισμός του παιδιού από την οικογένεια είναι η είσοδός του στον παιδικό σταθμό και αργότερα στο σχολείο. Οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει τόσο το παιδί όσο και οι γονείς σ’ αυτό το στάδιο είναι αναπόφευκτες, ωστόσο η σωστή πληροφόρηση αλλά και ο τρόπος διαχείρισης όλων αυτών των δυσκολιών μπορούν να διευκολύνουν την προσαρμογή του παιδιού στο σχολικό πλαίσιο και να σηματοδοτήσουν την αρχή της αυτονομίας του, την κοινωνικοποίησή του και την πορεία του στη γνώση. Η προετοιμασία του παιδιού, η προετοιμασία της οικογένειας ,καθώς και η συνεργασία των γονέων με τους παιδαγωγούς είναι βασικές προϋποθέσεις για την ομαλή ένταξη και εξέλιξη του παιδιού στο σχολείο. Ωστόσο σημαντικό είναι να διευκρινιστεί πότε η δυσκολία γίνεται πρόβλημα και πότε ο φόβος γίνεται φοβία. Κατά πόσο η δυσπροσαρμοστικότητα ενός παιδιού είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας ή προβληματικού οικογενειακού περιβάλλοντος.»
Στόχος μας είναι να συζητηθούν όλα αυτά με απλό και κατανοητό τρόπο και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα και τις απορίες των γονέων.
Μέσα από το portal και το forum του Family club (www.familyclub.gr) είμαστε ήδη 7 μήνες κοντά στην Ελληνική οικογένεια και ξεκινάμε αυτά τα σεμινάρια προσκαλώντας όλους τους γονείς να συμμετέχουν, να ενημερωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι γονείς με … ακόμα πιο ευτυχισμένα παιδιά !!!
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή με email στο seminar@familyclub.gr κι ακόμα να στείλετε τις απορίες και τις ερωτήσεις σας. Να διευκρινίσουμε ότι ειδικοί επιστήμονες, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι τύπου είναι ευπρόσδεκτοι για να παρακολουθήσουν το σεμινάριο. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης και η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Ακόμα να σας ενημερώσουμε ότι το ξενοδοχείο συνεργάζεται με parking που υπάρχει ακριβώς δίπλα και όσοι παρευρίσκονται στο σεμινάριο θα έχουν την ειδική τιμή των 7 ευρώ για όσες ώρες σταθμεύσουν (από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 14.00 το μεσημέρι περίπου). Εάν είστε σίγουροι ότι θα έρθετε με το αυτοκίνητό σας, ενημερώστε μας μαζί με την συμμετοχή σας (δεν είναι απαραίτητο).
Τέλος να σας κάνουμε γνωστό ότι με την ευγενική συνεργασία του ξενοδοχείου, όλοι οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα έχουν ειδική έκπτωση στα προϊόντα του καφέ – μπαρ του ξενοδοχείου (-10%) ενώ θα διατεθούν στους συμμετέχοντες εντελώς δωρεάν νερό, μπλοκ και στυλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: