Διακοπές!

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Παιδικές θλίψεις: Και όμως οι παρεμβάσεις των πολιτών φέρνουν αποτελέσματα

Είδα ένα έντυπο που εκδίδει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, που νομίζω πως πρέπει να προταθεί για το ρεκόρ Γκίνες. Ποτέ σε τόσες σελίδες δεν χώρεσαν τόσες πολλές φωτογραφίες δημάρχου. Μέτρησα πάνω από ...είκοσι (!!!) μέχρι που βαρέθηκα. Προφανώς εμείς πληρώνουμε για την προσωπική του προβολή.
Ο δήμαρχος που έχει όλο το χρόνο να φωτογραφίζεται, δεν έχει το χρόνο να απαντήσει σε έναν πατέρα τριών παιδιών που μένει στο Δήμο του και εδώ και 3 1/2 μήνες έχει θέσει κάποια ερωτήματα για τις παιδικές χαρές.
Ωστόσο η παρέμβαση του Συνήγορου του Παιδιού, που ακολούθησε το φωτορεπορτάζ αυτού εδώ του μπλογκ, έχει δώσει τους καρπούς της έστω και με καθυστέρηση.
Για του λόγου το αληθές να οι φωτογραφίες "Πριν & Μετά" (όλες οι φωτογραφίες "μετά" τραβήχθηκαν χθες το απόγευμα -28/9/09)

Πριν: Το συντριβάνι σε άθλια κατάσταση, εστία μόλυνσης

Μετά: Το συντριβάνι καθαρίστηκε και βάφτηκε!


Πριν: Ο Δήμος αδιαφορώντας πλήρως για την ασφάλεια των παιδιών, αφήνει στο... έλεος τους τον πίνακα του ηλεκτρικού. Από τύχη δεν είχαμε κάποιο θύμα.

Μετά: Χρειάστηκε να περάσουν χρόνια, να γίνει η παρέμβαση μας, για να δεήσει ο Δήμος να βάλει δυο λουκέτα στον πίνακα του ηλεκτρικού...


Πριν: Επί χρόνια τα σαπισμένα παγκάκια, με τα καρφιά να εξέχουν, έμεναν στη θέση τους παρά τις διαμαρτυρίες.
Μετά: Τα παγκάκια μέσα στην παιδική χαρά αλλάχτηκαν. Δείτε πιο κάτω τι έγινε με τα υπόλοιπα...
Πριν: Συνεχής διαρροή νερού επί μήνες, καλώδια γυμνά που εξέχουν μέσα στο νερό που λιμνάζει. Κανείς δεν δίνει σημασία
Μετά: Ξαφνικά βρέθηκε ο τρόπος αν φτιαχτεί η βρύση, να στρωθεί χαλίκι, να καλυφθούν τα καλώδια. Μα πρέπει να γίνει ολόκληρη φασρία για να κάνουν το αυτονόητο;


Βεβαίως οι αλλαγές αυτές έγιναν με το ...ζόρι. Ακόμη ο χώρος έχει πολλά προβλήματα. Μια βρύσαη για να πιείς νερό δεν υπάρχει, ούτε τουαλέτα. Η συντήρηση του πάρκου είναι ανύπαρκτη. Δείτε αυτό το παγκάκι που μένει διαλυμμένο εδώ και τέσσερις μήνες και ακόμη δεν έχει -έστω- μετακινηθεί:

Αλλά και τα υπόλοιπα παγκάκια έχουν σαπίσει και είναι επικίνδυνα

Τα μάρμαρα μένουν σπασμένα. Το διαλυμμένο δάπεδο της παιδικής χαράς δεν έχει αντικατασταθεί. Το γαρμπίλι παραμένει στη θέση του. Η πόρτα της παιδικής χαράς είναι χαλασμένη (σχεδόν από τότε που φτιάχτηκε!). Σκιά δεν υπάρχει πουθενά...

Παρ' όλα αυτά η παρέμβαση μας έδειξε ότι μπορείς να πετύχεις έστω και λίγα πράγματα, αν δεν παραμείνεις αδρανής. Μόνο η δράση των πολιτών μπορέι να φέρει την όποια αλλαγή. Όσοι ανεβαίνουν στην εξουσία έχουν την τάση να γίνονται... κουφοί.

Ευχαριστώ τον Συνήγορο του Παιιδιού, το troktiko, το elamazi, τον Γιώργο Λάϊο και όλους εκείνους που δίνοντας δημοσιότητα στο θέμα βοήθησαν ώστε να ληφθούν κάποια μέτρα.
Πάντως δνε σταματάμε εδώ. Έχω και άλλες εκπλήξεις για τον ...πολυφωτογραφημένο μας δήμαρχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: