Διακοπές!

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Φεστιβάλ κυκλαδίτικης κουζίνας στη Σίφνο



Ας αφήσουμε τη βρομερή μας πόλη και τους ακόμη πιο βρομερούς μας πολιτικούς. Ας αφήσουμε τους διαπλεκόμενους να συνεχίσουν εν μέσω κρίσης το φαγοπότι τους. Ας πάμε σε έναν από τους πραγματικά πολιτισμένους τόπους της χώρας μας (τους ελάχιστους δυστυχώς) στην όμορφη Σίφνο. Είχα ήδη γράψει για το φεστιβάλ κυκλαδίτικης παραδοσιακής κουζίνας. Τώρα ήρθε η ώρα να σας το ξαναθυμίσω.
Ένα ταξίδι στη Σίφνο είναι ό,τι πρέπει για να μη μας πάρει από κάτω η μελαγχολία του φθινοπώρου...

Διαβάζω:
"To 3ο φεστιβάλ κυκλαδίτικης παραδοσιακής κουζίνας διοργανώνει στη Σίφνο στις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων και το Επαρχείο Μήλου.
Tο φεστιβάλ ονομάζεται «Νικόλαος Τσελεμεντές» προς τιμήν του αρχιμάγειρα και εκσυγχρονιστή της ελληνικής κουζίνας που καταγόταν από τη Σίφνο και συνέδεσε το όνομά του με τον οδηγό μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.
Σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα στην κεντρική πλατεία του Αρτεμώνα, μάγειρες και μαγείρισσες από 12 νησιά των Κυκλάδων (Σύρος, Άνδρος, Κέα, Μήλος, Σέριφος, Κύθνος, Τήνος, Σαντορίνη, Κίμωλος, Φολέγανδρος, Νάξος, Πάρος) θα «στρώσουν» τραπέζι με τοπικά φαγητά και γλυκίσματα για όλους τους επισκέπτες, θα παρουσιάσουν τον τρόπο παρασκευής τους, θα διαγωνισθούν και θα βραβευτούν από επώνυμους αρχιμάγειρες.
Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το Στενό του Αρτεμώνα, όπου θα εκτίθενται παραδοσιακά προϊόντα, να ξεναγηθούν στην έκθεση λαογραφικού υλικού που λειτουργεί στο χωριό, να επισκεφτούν δύο ακόμα εκθέσεις ζωγραφικής αλλά και να διασκεδάσουν με τις μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις που πλαισιώνουν το φεστιβάλ.
Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη της κυκλαδικής κουζίνας, η ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των νησιών, η προβολή των κοινών χαρακτηριστικών των Κυκλάδων και του ενιαίου τους χαρακτήρα.
Το φεστιβάλ υποστηρίζεται από το Δήμο Σίφνου, φορείς και συλλόγους από τη Σίφνο και όλα τα συμμετέχοντα νησιά."
Και για δώρο σας φυλάω μερικές ακόμη από τις φωτογραφίες που τράβηξα το καλοκαίρι στο όμορφο νησί του Αιγαίου...






2 σχόλια:

Juanita La Quejica είπε...

Θα είναι ένα όνειρο η Σίφνος τον Σεπτέμβριο. Και ο Αρτεμώνας το ιδανικό μέρος για μια τέτοια εκδήλωση.

kostasst είπε...

Έτσι φαντάζομαι. Δυστυχώς δεν θα είμαι εκεί. Ίσως του χρόνου...