Διακοπές!

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Οι δυνάμεις κατοχής εισέβαλαν στο Στέκι Μεταναστών


Αντιγράφω από το Παρατύπως

Εισβολή των ΜΑΤ στο Στέκι Μεταναστών - Τραυματίας συνάδελφος δημοσιογράφος
Μετά τη μεγαλειώδη πορεία που εκτυλίχθηκε στο κέντρο της Αθήνας, με χιλιάδες κόσμου να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στα αντιλαϊκά μέτρα της τρόικας κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας με τη γνωστή δικαιολογία της "διατήρησης της τάξης" στο κέντρο της Αθήνας, εισέβαλαν σε κοινωνικούς χώρους της ευρύτερης περιοχής των Εξαρχείων, τρομοκρατώντας τον κόσμο.
Από την εισβολή τους στο κτίριο του Στεκιού Μεταναστών, στην οδό Τσαμαδού, τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, συνάδελφος δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΠΗΤ. Παρακάτω αναδημοσιεύουμε ανακοίνωση του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, που καταγγέλει την εισβολή και τον τραυματισμό της συναδέλφου.

"Η κυβέρνηση του ΔΝΤ και της χούντας των αγορών επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την εγκληματική ενέργεια στην τράπεζα για να επιβάλει καθεστώς τρόμου στη χώρα. Στο αίμα των αθώων προσπαθούν να βρουν άλλοθι για να θέσουν εκτός νόμου τις λαϊκές διαμαρτυρίες ενάντια στα μέτρα ΔΝΤ-ΕΕ-κυβέρνησης. Το όργιο της αστυνομοκρατίας με το χημικό πόλεμο και τους μαζικούς ξυλοδαρμούς κορυφώθηκε σήμερα το απόγευμα στα Εξάρχεια. Αστυνομικοί-τραμπούκοι της Δύναμης Δ εισέβαλαν στον α όροφο του Στεκιού Μεταναστών-Κοινωνικού Κέντρου της Τσαμαδού 13. Αφού βανδάλισαν το χώρο, ξυλοκόπησαν άγρια τους παρευρισκόμενους και τραυμάτισαν σοβαρά μέλος του Δικτύου, πάνω στην οποία έσπασαν μια τζαμαρία. Την ίδια ώρα ετοιμαζόταν αστυνομική εισβολή στο αντιεξουσιαστικό στέκι της Ζαϊμη.
Η σημερινή μεγαλειώδης εργατική κινητοποίηση έδειξε ότι η κυβέρνηση του ΔΝΤ και της χούντας των αγορών έχει απωλέσει την κοινωνική νομιμοποίηση της. Πρόκειται για ένα καθεστώς που στηρίζεται πλέον μόνο στον τρόμο και τη φαιά προπαγάνδα.
Δεν μας πτοούν, θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη".

1 σχόλιο:

Στεφανία Βελδεμίρη είπε...

Μου τελειώνουν οι λέξεις για το αίσχος και την ντροπή. Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που ζουν στην αλήθεια και την διαδίδουν.