Διακοπές!

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας



Η Γάζα αιμορραγεί. To ίδιο και όσοι την αγαπούν, αυτή τη φορά όμως κυριολεκτικά.
Η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας καταδικάζει απερίφραστα την πειρατεία του Ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού στον «Στόλο της Ελευθερίας» στα Διεθνή Ύδατα ανοιχτά της Γάζας. Χάρη στην αδιαφορία της διεθνούς κοινής γνώμης οδηγηθήκαμε στην αιματηρή επίθεση που συνέπεια είχε τους τραγικούς θανάτους τόσων επιβατών, τον τραυματισμό δεκάδων και τη σύλληψη εκατοντάδων άλλων, που τα μόνα όπλα τους ήταν η ελπίδα, το όραμα, το αίσθημα δικαίου, η ήρεμη αποφασιστικότητα για μια Ελεύθερη Μεσόγειο.
Εμείς συμμετείχαμε ενεργά από την αρχή του όλου εγχειρήματος με πάμπολλους ακούραστους εθελοντές. Στο φορτηγό πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος» επέβαινε και ο πρόεδρος μας Ναΐμ Ελγαντούρ εκπροσωπώντας όλους εμάς.
Άνθρωποι από κάθε γωνιά της γης, κάθε ηλικίας, ιδιότητας, ιδεολογίας και θρησκεύματος ενώθηκαν για έναν δίκαιο σκοπό και σήμερα είναι άλλοι νεκροί άλλοι τραυματίες και άλλοι αιχμάλωτοι. Στα αμπάρια των πλοίων δεκάδες αναπηρικά ηλεκτρικά αμαξίδια, προκατασκευασμένα σπίτια, συστήματα, αφαλάτωσης και οικοδομικά υλικά, φάρμακα που ποτέ δε θα φτάσουν στους αποδέκτες της Γάζας που τα έχουν απόλυτη ανάγκη.
Ανάμεσα στα έξι πλοία του στόλου της Ελευθερίας, δύο πλοία με Ελληνική σημαία και πληρώματα το «Ελεύθερη Μεσόγειος» και η «Σφενδόνη» δέχθηκαν κι αυτά τραγική επίθεση στα διεθνή ύδατα και είδαν το κατέβασμα της Ελληνικής σημαίας, ευτελίζοντας την, και αυτό είναι κάτι που μας τρομάζει. Αγνοείται η τύχη 40 τουλάχιστο Ελλήνων και ο μόνος που μπορεί να απαντήσει είναι το Ισραήλ, όποτε κρίνει σκόπιμο. Δηλαδή εκείνοι που σκότωσαν σήμερα τόσους άμαχους. Πόσο αξιόπιστα θα είναι τα στοιχεία τους και ποια η τύχη των εκατοντάδων ακτιβιστών;
Η Διεθνής κοινότητα πρέπει να αντιδράσει γιατί σήμερα σκοτώθηκαν άμαχοι υπερασπιστές της Ελευθερίας.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, των νεκρών, των τραυματιών και των αιχμαλώτων και ευχόμαστε η Παλαιστίνη μια μέρα να πάψει να αιμορραγεί. Και πρέπει η Μεσόγειος να είναι Ελεύθερη.
Το ΔΣ της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: