Διακοπές!

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Αίσχος: Εκτός φυλακής Κορκονέας- Σαραλιώτης;


Διαβάζω σε κείμενο σχετικού γκρουπ που δημιουργήθηκε στο Facebook:

"Εκτός φυλακής θα είναι μέσα στην επόμενη εβδομάδα ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας, καθώς στις 6 Ιουνίου 2010 λήγει το 18μηνο ανώτατο- εκ του νόμου- όριο της προσωρινής του κράτησης και μέχρι την ημέρα εκείνη οι δικαστές δεν αναμένεται να έχουν εκδώσει την απόφασή τους για την υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Το δικαστήριο της Αμφισσας διαβλέποντας πλέον ως άμεσο το ενδεχόμενο να λήξει το 18μηνο πριν πέσει η... αυλαία της δίκης, φέρεται να έχει δρομολογήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου πριν συμπληρωθεί ο επίμαχος χρόνος να έχει αντικατασταθεί με περιοριστικούς όρους η προφυλάκιση του Επαμ. Κορκονέα, ώστε να διασφαλιστεί η παρουσία του στη διαδικασία.

Αντίστροφα πια όμως, μετρά τον χρόνο παραμονής του στη φυλακή και ο δεύτερος κατηγορούμενος ειδικός φρουρός Βασίλης Σαραλιώτης, ο οποίος φέρεται ως απλός συνεργός στην πράξη της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.
Το πράσινο φως για την αποφυλάκιση των δύο κατηγορουμένων, όπως όλα δείχνουν, θα δοθεί μέσα στις επόμενες μέρες πιθανότατα με βούλευμα από το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις νομικών μάλιστα δεν αποκλείεται για λόγους ασφαλείας των ειδικών φρουρών να τους επιβληθεί περιοριστικός όρος που να μην τους επιτρέπει να βγουν εκτός των ορίων της Αμφισσας, όπου διεξάγεται από τον περασμένο Φεβρουάριο η δίκη. Χθες προβλήθηκε καρέ καρέ στη δικαστική αίθουσα το βίντεο με τους πυροβολισμούς που είχε τραβήξει η αυτόπτης μάρτυρας κ. Λητώ Βαλλιάτζα. Επιπλέον, δικαστές και ένορκοι έγιναν «μάρτυρες» της αυτοψίας όπως είχε αποτυπωθεί σε όλα τα δελτία ειδήσεων τηλεοπτικών σταθμών το πρωινό της 21ης Δεκεμβρίου 2008.

Η προβολή των επίμαχων σκηνών έγινε για πρώτη φορά στο ακροατήριο παρόντων των κατηγορουμένων, αλλά και των γονέων του θύματος κατά τη διάρκεια της εξέτασης του κ. Γιώργου Ραφτογιάννη, πραγματογνώμονα της οικογένειας του 15χρονου παιδιού.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Κορκονέα κ. Αλέξης Κούγιας ζήτησε να μην προβληθεί το βίντεο προσβάλλοντάς το ως «πεποιημένο». «Δεν ακούγεται κανένας θόρυβος. Δεν υπάρχει η σκηνή του πυροβολισμού. Θέλουν να δημιουργήσουν έναν ήρωα που εκτελέστηκε από την αστυνομία, που είναι ο εχθρός», πρόσθεσε.
«Από το βίντεο αυτό το μόνο που αποδεικνύεται πλαστό είναι οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου, που επί ενάμιση χρόνο ουδέποτε το προσέβαλε», αντέτειναν εκ μέρους της πολιτικής αγωγής οι κ.κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, χαρακτηρίζοντας καταχρηστική την ένσταση της υπεράσπισης. Τελικά με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα Χαρ. Λακαφώση, αλλά και με ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου, το βίντεο προβλήθηκε τραβώντας την προσοχή όλων των παραγόντων και του πολυπληθούς ακροατηρίου.
Από την πλευρά του ο κ. Ραφτογιάννης επισήμανε ότι εξετάζοντας όλα τα πιθανά σενάρια κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο πυροβολισμοί έγιναν με δράστη και θύμα απέναντι ο ένας στον άλλον, γιατί η βολίδα έχει «γλείψει» με το πλαϊνό της τμήμα και δεν έχει βρει με την κορυφή της. "

Δεν υπάρχουν σχόλια: