Διακοπές!

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Υπάλληλος της MARFIN στέλνει σε όλους μας ένα συνταρακτικό μήνυμα

Προς το παρόν, συγκλονισμένος αντιγράφω...
Για όσα ζήσαμε χθες στη πορεία, θα γράψω στη συνέχεια. Να πω μόνο για την αηδία που μου προκάλεσαν:
-Ο δωσίλογος πρωθυπουργός Γιωργάκης Παπανδρέου και η εμετική ομιλία του στη Βουλή. Μαζί του και όλα τα υποκείμενα που χειροκροτούσαν.
-Ο εκκολαπτόμενος Έλληνας Μπερλουσκόνι Ανδρέας Βγενόπουλος. Αν αναζητά ηθικούς αυτουργούς για το χθεσινό έγκλημα θα τους βρει εύκολα κοιτάζοντας στον καθρέφτη

-Ο πολύ μικρός Πρόεδρος της Δημοκρατίας που καθώς φαίνεται δεν έχει κανένα ανάστημα για να το υψώσει. Πατώντας ανερυθρίαστα πάνω σε τρεις νεκρούς ανθρώπους μας καλεί σε "εθνική ενότητα" με αυτούς που κλέβουν από την τσέπη του λαού.
αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που τον έπιασε ξαφνικά το υποκριτικό ενδιαφέρον. Δεν θα είχε συμβεί τίποτε αν η εκκλησία έδινε ένα μικρό μέρος της αμύθητης περιουσίας της
-Ο κατοχικός υπουργός Δημόσιας Τάξης Χρυσοχοΐδης που μας αντιμετώπισε ως εχθρικό λαό.
-Τα φασιστοειδή του ΛάΟΣ που βρήκαν και πάλι την ευκαιρία να ρίξουν το δηλητήριο τους.
-Όλα τα ελληνικά κανάλια, χωρίς εξαίρεση. Μπορούν να ενωθούν κάτω από τον τίτλο ΥΕΝΕΔ. Εξυπηρετούν μια χαρά τα συμφέροντα της χούντας ΠΑΣΟΚ -ΔΝΤ. Είναι τυχαίο ότι όλα είχαν ακριβώς τον ίδιο τίτλο στις ειδήσεις; Όποιος είδε ξένα μέσα μπορεί να ακταλάβει αμέσως τη διαφορά.
-Τελευταίους αλλά όχι έσχατους αφήνω τους ανεγκέφαλους που θεώρησαν ότι κάνουν επανάσταση πετώντας μολότοφ σε εργαζόμενους που είχαν βρεθεί εκβιαστικά στη δουλειά τους. Αν δεν είναι πράκτορες είναι απολύτως ηλίθιοι και όμοιοι με εκείνους που υποτίθεται ότι πολεμούν...

Όλα αυτά δεν αφαιρούν τις ευθύνες της Τράπεζας...

Διαβάζω το γράμμα του εργαζόμενου:
"Νιώθω υποχρέωση απέναντι στους αδικοχαμένους συναδέρφους μου να πω αυτές τις αντικειμενικές αλήθειες. Στέλνω αυτό το μύνημα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και όλα τα ενημερωτικά sites. Όποιος έχει ακόμα συνείδηση, ας το δημοσιεύσει. Οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν να παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης.
● Η πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχει δώσει έγγραφη άδεια για το συγκεκριμένο κτίριο, η συμφωνία ήταν κάτω από το τραπέζι, όπως άλλωστε γίνεται πρακτικά με όλες τις επιχειρήσεις και τις εταιρείες στην Ελλάδα.
● Το συγκεκριμένο κτίριο δε διαθέτει πυρασφάλεια και πυροπροστασία, ούτε μελέτη ούτε εγκατάσταση, δηλαδή ψεκαστήρες οροφής, εξόδους διαφυγής, πυροσβεστικές φωλιές. Μόνο φορητούς πυροσβεστήρες, οι οποίοι φυσικά δε μπορούν να αντιμετωπίσουν μια εκτεταμένη πυρκαγιά σε ένα κτίριο φτιαγμένο με προ πολλού ξεπερασμένες προδιαγραφές ασφαλείας....
● Κανένα κατάστημα της τράπεζας δε διαθέτει προσωπικό εκπαιδευμένο στην αντιμετώπιση πυρκαγιών. Ούτε καν στη χρήση των λιγοστών πυροσβεστήρων. Η διοίκηση προφασίζεται πάντα το κόστος και δεν κάνει ούτε στοιχειώδεις κινήσεις για να προφυλάξει το προσωπικό.
● Ποτέ δεν έχει γίνει άσκηση εκκένωσης οποιουδήποτε κτιρίου από τους εργαζόμενους της τράπεζας ούτε έχει γίνει σεμινάριο από πυροσβέστες, ώστε να δοθούν οδηγίες για τέτοιες καταστάσεις. Οι μόνες ασκήσεις που έχουν γίνει στη Mafrin Bank είναι για σενάρια τρομοκρατικών ενεργειών και διαφυγή των μεγάλων κεφαλιών της τράπεζας από τα γραφεία τους.
● Το συγκεκριμένο κτίριο δεν είχε ειδική πρόβλεψη για φωτιά, παρόλο που λόγω η κατασκευή του είναι πολύ ευαίσθητη κάτω από τέτοιες συνθήκες και παρόλο που ήταν γεμάτο με υλικά από πάνω μέχρι κάτω. Υλικά που παίρνουν φωτιά πολύ εύκολα, όπως χαρτί, πλαστικά, καλώδια, έπιπλα. Το κτίριο αυτό αντικειμενικά είναι ακατάλληλο για χρήση σαν τράπεζα λόγω της κατασκευής του.
● Καμία ομάδα προσωπικού ασφαλείας δεν έχει γνώση πρώτων βοηθειών και πυρόσβεσης, παρόλο που πρακτικά του ανατίθεται με προφορική εντολή κάθε φορά να προστατέψει το κατάστημα. Οι τραπεζικοί υπάλληλοι καλούνται να γίνουν πυροσβέστες και σεκιούριτι ανάλογα με τις επιθυμίες του κάθε κ.Βγενόπουλου.
● Τα στελέχη της τράπεζας απαγόρεψαν κάθετα και κατηγορηματικά στους εργαζόμενους να φύγουν, παρόλο που οι ίδιοι το ζητούσαν επίμονα από νωρίς το πρωί, ενώ επέβαλλαν στους εργαζόμενους να κλειδώσουν τις πόρτες και επιβεβαίωναν συνέχεια τηλεφωνικά το κλείδωμα του κτιρίου. Όποιος φύγει να μην έρθει αύριο για δουλειά, ήταν η μόνιμη απειλή. Τους έκλεισαν ακόμα και την πρόσβαση στο διαδίκτυο για να μην επικοινωνούν με τον έξω κόσμο.
● Εδώ και μέρες επικρατεί πλήρης τρομοκρατία στην τράπεζα σχετικά με τις κινητοποιήσεις, με την προφορική προσφορά "ή δουλεύεις ή απολύεσαι".
● Οι δύο αστυνομικοί της ασφάλειας που δουλεύουν στο συγκεκριμένο κατάστημα για τις ληστείες δεν εμφανίστηκαν σήμερα, παρόλο που τα στελέχη είχαν υποσχεθεί προφορικά ότι θα τους φέρουν εκεί.
Επιτέλους κύριοι, κάντε την αυτοκριτική σας και σταματήστε να περιφέρεστε παριστάνοντας τους σοκαρισμένους. Είστε οι υπεύθυνοι για αυτό που έγινε σήμερα και σε κάποιο ευνομούμενο κράτος (σαν κι αυτά που κατά καιρούς χρησιμοποιείτε σαν παράδειγμα από τηλεοράσεως) θα ήσασταν ήδη κρατούμενοι για τις παραπάνω πράξεις. Με δόλο έχασαν τη ζωή τους οι συνάδερφοί μου σήμερα. Δόλο της τράπεζας και του κ.Βγενόπουλου προσωπικά, που έδωσε εντολή, όποιος δε δουλέψει να μην έρθει αύριο στο γραφείο."

2 σχόλια:

Στεφανία Βελδεμίρη είπε...

Φρικτοί και οι ηθικοί αυτουργοί και οι πραγματικοί δολοφόνοι. Και χιλιάδες εργαζόμενοι ακόμη, εργάζονται σε τέτοιους (και χειρότερους)χώρους από άποψη ασφάλειας και τρομοκρατίας. Δύναμη μας χρειάζεται.

Unknown είπε...

Ειπαν,ειπαν,ειπαν ως αηδιας.Ειπε ο πρωθυπουργος ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ οτι οι βουλευτες -κι αυτος μαζι- δεχονται να μειωθει ο μισθος του στο 1/3, δηλαδη να ξεπερναει τις 3000 ?Μηπως παραιτουνται των δωρων, που ανερυθριαστα μας εκοψαν? Αν αφησουμε τον εμετο που μας προκαλει το απυθμενο θρασος τους ,θα πνιγουν.Ολοι ξερουμε ποιοι βαζουν τους εγκαθετους.Ποσο ηλιθιους μας θεωρουν? Ολοι τους. Γιατι αυτα που δεν ειπε ο πρωθυπυργος, δεν τα προτεινε και κανενας αλλος. Οbomitυστ