Διακοπές!

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Θα μας κάνει ένα σεμινάριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τα ...άτοκα δάνεια;


Η είδηση όπως μεταδόθηκε από τα μέσα ενημέρωσης:

«Πρέπει να υπάρξει μηδενική ανοχή στην διαφθορά και την αδιαφάνεια», ήταν το ηχηρό μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για την πορεία της οικονομίας.

Ο κ. Παπούλιας, ζήτησε τη μετατροπή της φοροδιαφυγής σε ιδιώνυμο αδίκημα, αλλά και τη μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς. Παράλληλα προχώρησε σε μια σειρά από προτάσεις που αφορούν την αυστηροποίηση της νομοθεσίας ώστε να τιμωρούνται γρήγορα οι επίορκοι, την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα, καθώς και την απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά τους.

Ο Κάρολος Παπούλιας συνέχισε την παρέμβασή του, προτείνοντας αλλαγή του «πόθεν έσχες» των βουλευτών, αλλά και του εκλογικού νόμου για την αντιμετώπιση του μαύρου πολιτικού χρήματος.
«Ο πολιτικός κόσμος αποδοκιμάζεται και είναι γνωστοί οι λόγοι» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας παράλληλα ότι η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά κυρίως βαθιά πολιτική..." (οι υπογραμμίσεις δικές μου)

Για να πεισθούμε κι εμείς για την ειλικρίνεια του Προέδρου θα ήταν καλό να ξεκινήσει τη μάχη από τον... εαυτό του και να μας εξηγήσει με πειστικό τρόπο τι ακριβώς συνέβη με το "άτοκο δάνειο" που είχε δώσει στον Ανδρέα Παπανδρέου. Δυστυχώς και μνήμη έχουμε και τα αρχεία δεν έχουν ακόμη εξαφανιστεί!
Θυμηθείτε ένα παλιό "πόθεν έσχες" και τα σχόλια δικά σας:


Οσον αφορά τις δηλώσεις του "πόθεν έσχες", βάσει των στοιχείων που δημοσιεύτηκαν στην "Ελευθεροτυπία", έχουν ως εξής:
Α. Παπανδρέου
Οπως προκύπτει από τη δήλωση του Α. Παπανδρέου, οι καταθέσεις σε μετρητά ανέρχονται στα 162 εκατ. δραχμές, ενώ το συνολικό εισόδημα που δηλώθηκε φτάνει τα 30,8 εκατ. δραχμές. Επίσης, στην κυριότητα του πρωθυπουργικού ζεύγους, εκτός ενός αυτοκινήτου "Μερσεντές 2000", ανήκει διώροφη κατοικία ακάλυπτης έκτασης 3744 τ.μ., ενώ η συνολική έκταση των κτισμάτων είναι 532 τ. μ. και η οποία ανήκει στην κ. Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου. Η παραπάνω οικία, όπως δηλώνεται, αγοράστηκε έναντι 170 εκατ. δραχμών συν 28,4 εκατ. δραχμές που αποτέλεσαν φόρους μεταβίβασης και συμβολαιογραφικά έξοδα, τα οποία προήλθαν: από εκποίηση διαμερίσματος (60 εκατ. δραχμές), από δωρεά του Α. Παπανδρέου προς τη σύζυγό του (40 εκατ. δραχμές), από έντοκο δάνειο 65 εκατ. δραχμών και από άτοκα δάνεια ύψους 90 εκατ. δραχμών (δάνεια που μεταξύ άλλων δόθηκαν και από υπουργούς, όπως οι Κ. Παπούλιας, Γ. Κατσιφάρας και Α. Λιβάνης). Το συνολικό ποσό που προκύπτει είναι 246 εκατ. δραχμές, στο οποίο προφανώς περιλαμβάνονται και τα έξοδα για τις επισκευές του σπιτιού...."

Δεν υπάρχουν σχόλια: