Διακοπές!

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΠΑΣΟΚ - ΛάΟΣ στην εξουσία... Όμως υπάρχει και φιλότιμο!

Βλέποντας όλους αυτούς τους άθλιους χειροκροτητές της νέας Κατοχής στη Βουλή, ακούγοντας να ψηφίζουν "Ναι" ένιωθα αγανάκτηση!
Βλέποντας όλους αυτούς που εκλέχτηκαν πριν από λίγους μήνες στο όνομα του Σοσιαλισμού να βρίσκουν προνομιακούς συμμάχους στα πρόσωπα του Καρατζαφέρη, του Βορίδη και του Άδωνη (Μανωλίδη)ένιωσα αηδία...
Κι έλεγα μέσα μου. Δεν υπάρχει ούτε ένας βουλευτής σε όλο το ΠΑΣΟΚ που να δείξει στοιχειώδη ευαισθησία και σεβασμό στους ανθρώπους που τον έστειλαν στη Βουλή;
Είναι όλοι παχύδερμα και αδίστακτοι σαν τη Διαμαντοπούλου, το Ραγκούση και τον Πάγκαλο;
Ευτυχώς αυτή τη φορά διαψεύστηκα.
Όχι ένας, αλλά τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όρθωσαν το ανάστημά τους:
Βασίλης Οικονόμου, Σοφία Σακοράφα, Γιάννης Δημαράς.Κάποιοι τους καλούν να παραιτηθούν! Είναι τρελό. Αυτοί που θα έπρεπε να παραιτηθούν είναι όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν υπέρ του ΔΝΤ, οδηγώντας τους πολίτες που τους ψήφισαν στην απελπισία.

Γ. Δημαράς: Γιατί ψήφισα «παρών»
Διευκρινίσεις για τους λόγους που τον ώθησαν να ψηφίσει «παρών» στην ψηφοφορία για τα μέτρα προσέφερε ο Γιάννης Δημαράς, με γραπτή δήλωση, επισημαίνοντας ότι κανονισμός της Βουλής δεν δίνει τη δυνατότητα σε κανέναν εκ των βουλευτών να αιτιολογήσει την ψήφο του.

"Δηλώνω παρών στις γενεές των συγγενών αλλά και των άλλων συν-Ελλήνων, που έχουν την ίδια κοινωνική καταγωγή με μένα. Δηλώνω παρών στη μάνα μου και τον πατέρα μου, που με γέννησαν και με μεγάλωσαν αγωνιζόμενοι κάθε μέρα και νύχτα για να υπερασπιστώ την αξιοπρέπεια, την τιμή και το δικαίωμα των απλών ανθρώπων στη ζωή", αναφέρει.

Ζητά τη διερεύνηση όλων των δηλώσεων "πόθεν έσχες", σε βάθος εικοσαετίας και τη δήμευση όσων περιουσιακών στοιχείων δεν μπορούν να δικαιολογηθούν. "Εκτιμώ ότι, αυτή την κρίσιμη στιγμή για την χώρα μας, η ανάγκη διαφύλαξης του αγαθού της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας υπαγορεύει πρωτίστως άμεση κάθαρση του πολιτικού συστήματος και αυτών που το συνθέτουν", υπογραμμίζει ο Γ. Δημαράς.

Από τη δήλωση του Βασίλη Οικονόμου:
"...εκφράζω με την ψήφο μου την αγανάκτησή μου για το γεγονός ότι τα επερχόμενα μέτρα που επιβλήθηκαν από μηχανισμούς που συμμετείχαν ενεργά στην κατακρήμνιση της ελληνικής οικονομίας ή ανέχτηκαν σιωπηρώς τα κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας μας, ζητούν σήμερα από τον ελληνικό λαό να δεχτεί την μετατροπή της Ελλάδας σε μια τριτοκοσμική χώρα. Ζητούν την κατάργηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων, την υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου του λαού και την καταστροφή της μεσαίας τάξης. Δηλώνω ότι θα παραμείνω εκπρόσωπος του λαού της Αττικής στο Κοινοβούλιο, ότι θα συνεχίσω να υποστηρίζω κάθε θέση και νόμο της κυβέρνησης που θα συμβάλλει στην αναδιανομή του εισοδήματος, στην εξασφάλιση ενός κράτους δικαίου, στην επαναφορά της κοινωνικής δικαιοσύνης και στην αναζήτηση ενός νέου μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης που θα σέβεται και θα υπηρετεί πρώτα τον άνθρωπο και μετά τους αριθμούς, δηλαδή σε όλα αυτά που προεκλογικά είχε δεσμευτεί το ΠΑΣΟΚ ότι θα υλοποιήσει."

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Σακοράφα με δήλωσή της τονίζει ότι ψήφισε «παρούσα» στην ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τα νέα μέτρα διότι θεωρεί κοινωνικά άδικο τον χαρακτήρα τους «καθώς από τα μέτρα αυτά πλήττονται μόνον και και για μια άλλη φορά αυτοί που ευθύνονται ελάχιστα ή καθόλου». Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με την ίδια, δεν αντιστρατεύεται τις αρχές και τα ιδανικά του Κινήματος, δεν αντιστρατεύεται το στόχο για τη σωτηρία της πατρίδας και του ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: