Διακοπές!

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Παραιτείται η Διαμαντοπούλου; Χάνει η Παιδεία το ...φάρο της;


Ετοιμάστε πλερέζες, βάλτε μαύρο ρουχισμό... Έντονες φήμες θέλουν να παραιτείται η υπουργός Παιδείας ή να την ...παραιτούν!
Λέτε να φταίνε τα 400.000 ευρώ που έφυγαν για κουρτίνες και υπερωρίες;

Στο troktiko:
"...στο υπουργείο Παιδείας γίνεται χαμός αφού οι φήμες οργιάζουν πως ήδη η Διμαντοπούλου συμπληρώνει ήδη την παραίτησή της. Αλλά όπως σας είπαμε υπάρχει σοβαρή περίπτωση να την προλάβει ο Γιώργος με ανασχηματισμό. Για να δούμε. Δεύτερο πλήγμα για το ΠΑΣΟΚ μέσα σε δύο μέρες;"


Πάντως σύμφωνα με την ιστοσελίδα Eleven, "διαψεύδουν κάθε πιθανότητα για παραίτηση της Άννας Διαμαντοπούλου στενοί συνεργάτες της, είτε για επερχόμενο δημοσιεύμα Σαββατιάτικης εφημερίδας ,είτε για να προλάβει τον ανασχηματισμό. Σε ερώτηση για όσα γράφονται και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο η απάντηση ήταν μολνολεκτική και σαφής " φανασιώσεις" ..."

Οι συνεργάτες που μιλούν για φαντασιώσεις, προφανώς τρέμουν μη χάσουν τα λεφτά που τόσο πλουσιοπάροχα προσφέρει η υπουργός, η οποία με απόφασή της χορηγεί ποσό ύψους 194.500 ευρώ σε 55 υπαλλήλους (!!!) για υπερωριακή απασχόληση πέραν του ωραρίου εργασίας. Πρόκειται για υπαλλήλους της Κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας, που εργάζονται -εντελώς τυχαία- στο γραφείο της, καθώς και στα γραφεία των υφυπουργών, του γενικού γραμματέα και των ειδικών γραμματέων. Η σκανδαλώδης απόφαση έχει αναδρομική ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2010, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του ιδίου έτους. (ΦΕΚ 311, 23/3/2010)


Άλλοι πάλι συσχετίζουν την υπόθεση με τις... κουρτίνες! Το ΠΑΣΟΚ και ο Πρωθυπουργός έχουν καταγγείλει τον πρώην υπουργό Τουρισμού της ΝΔ κ. Μαρκόπουλο για τις κουρτίνες που παρήγγειλε και κόστισαν 70.000 ευρώ, την ίδια στιγμή που η αγαπημένη μας Αννούλα δίνει 200.000 ευρώ εν μέσω κρίσης για τον ίδιο ...ιερό σκοπό!

Είχα γράψει, μεταξύ άλλων:
Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010
Της Άννας οι κουρτίνες -Δημοτικό άσμα

"Άνθρωποι του μόχθου με πλησιάζουν κάθε μέρα στο γραφείο μου και μου λένε: "Άννα εμείς και δυο μισθούς θα δίναμε για μια κουρτίνα". Έτσι κι εγώ αποφάσισα -μηπώς δικά μου είναι τα λεφτά- να δώσω 200 χιλιάδες για να ικανοποιήσω πάγια αιτήματα των εργαζομένων για κουρτίνες. Η σκίαση ως γνωστόν είναι το σημαντικότερο θέμα για την Παιδεία της χώρας..."
Αυτή θα μπορούσε να είναι δήλωση της υπουργού (παρά) Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου.
Κι αυτό θα μπορούσε να είναι ένα δημώδες άσμα:

Της Άννας οι κουρτίνες

Σαράντα έξι Σύμβουλοι και χίλιοι αποσπασμένοι, καρέκλες ξεσκονίζανε στης Άννας το γραφείο.
Μοιρολογούν οι Σύμβουλοι και κλαιν οι αποσπασμένοι. «Αλίμονο στους κόπους μας, κρίμα στις δούλεψές μας, ολημερίς καθόμαστε και μας βαράει ο ήλιος»...

Η συνέχεια εδώ

ΥΓ. Τώρα θα πρέπει να γραφτεί νέο ποιήμα για τις υπερωρίες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: