Διακοπές!

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Πνίγηκε στο Ρήνο η Μέρκελ: Γιωργάκη το Αιγαίο σε περιμένει!


Πτώση 10 ποσοστιαίων μονάδων για τους Χριστιανοδημοκράτες της κυρίας Μέρκελ στο μεγαλύτερο κρατίδιο της Γερμανίας... Το εντυπωσιακό είναι ότι οι Σοσιαλδημοκράτες όχι μόνον δεν είχαν κέρδος από αυτή την απώλεια, αλλά είδαν και τα δικά τους ποσοστά να μειώνονται!
Αντίθετα Πράσινοι και Αριστερά, είδαν τα ποσοστά τους να διπλασιάζονται. Αξίζει να πούμε ότι Πράσινοι και Linke (το κόμμα της Αριστεράς) στάθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλάι του αγωνιζόμενου ελληνικού λαού... Πολλοί αναλυτές άλλωστε αποδίδουν τη μεγάλη ήττα της Μέρκελ και στη στάση της απέναντι στην "Ελληνική κρίση".
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν το Γιωργάκη να έχει βυθιστεί σε θλίψη για την ήττα της αγαπημένης του Άνχελας...

Από το Βήμα:
Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία
Πλήγμα για τη Μέρκελ η ήττα του κυβερνητικού συνασπισμού


Πλήγμα για την πολιτική της καγκελαρίου Αγκελας Μέρκελ θεωρείται η ήττα στις εκλογές στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας την Κυριακή, καθώς οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) απώλεσαν την πλειοψηφία τους όχι μόνο στο κρατίδιο αλλά και στην ομοσπονδιακή Άνω Βουλή.
Παρά την οριακή νίκη σε ψήφους, το CDU της καγκελαρίου είδε τα ποσοστά του στο κρατίδιο να μειώνονται κατά 10% σε σχέση με το 2005 ενώ και οι εταίροι της στο FDP σημείωσαν και αυτοί κάμψη στα ποσοστά τους με αποτέλεσμα ο συνασπισμός τους να μην έχει πλέον τη πλειοψηφία στη τοπική Βουλή.
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν 34.6% και 34.5% αντίστοιχα ενώ απέσπασαν από 67 έδρες. Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες συγκέντρωσαν το 6.7% των ψήφων. Οι Πράσινοι με 12.1% απέσπασαν 23 έδρες και το Κόμμα της Αριστεράς με 5.6% 11 έδρες.
Ωστόσο, καθώς ούτε οι Σοσιαλδημοκράτες με τους Πράσινους μπορούν να σχηματίσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση, η διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού στο πλούσιο και πολυπληθές κρατίδιο είναι ακόμη αβέβαιη.
Είναι πιθανόν ότι το SPD και οι Πράσινοι θα επιχειρήσουν να σχηματίσοιυν κυβέρνηση με το Κόμμα της Αριστεράς ή να αναβιώσει σε τοπικό επίπεδο ένας μεγάλος συνασπισμός με το CDU.
Επιπλέον, η αλλαγή συσχετισμών στο κρατίδιο αντανακλάται και στην ομοσπονδιακή Ανω Βουλή (Μπούντεσρατ) όπου εκπροσωπούνται τα 16 κρατίδια της χώρας: η κυβέρνηση έχασε την πλειοψηφία εκεί πράγμα που θα επηρεάσει την δυνατότητά της να ψηφίζει κρίσιμα νομοσχέδια χωρίς προβλήματα.
Για την εκλογική αποτυχία πολιτικοί και αναλυτές επισημαίνουν τώρα ότι ευθύνονται τοπικά ζητήματα του κρατιδίου, αλλά και διεθνή, όπως το μέλλον του ευρώ και «η κατάσταση στην Ελλάδα» συνομολογεί ο γενικός γραμματέας του CDU, Χέρμαν Γκρόχε.
«Είναι μία προειδοποιητική βολή για τα κυβερνώντα κόμματα· πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια να ξανακερδίσουμε τη χαμένη εμπιστοσύνη», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Γκουίντο Βεστερβέλε, αρχηγός των Ελεύθερων

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=330653&dt=10/05/2010#ixzz0nVh3I1pr

Βόρεια Ρηνανία -Βεστφαλία (από τη Βικιπαίδεια)

Η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία (γερμ. Nordrhein-Westfalen) είναι πληθυσμιακά το μεγαλύτερο ομόσπονδο κρατίδιο της Γερμανίας. Έχει πληθυσμό περίπου 18 εκατομμύρια κατοίκους και αντιπροσωπεί το 22% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της χώρας. Βρίσκεται στο δυτικό μέρος της Γερμανίας και συνορεύει με το Βέλγιο και την Ολλανδία. Η πρωτεύουσα είναι το Ντίσελντορφ και άλλες σημαντικές πόλεις του κρατιδίου είναι η Κολωνία (η μεγαλύτερη πόλη με 1 εκατομμύριο κατοίκους), το Ντόρτμουντ, το Έσσεν, το Άαχεν, το Ντούισμπουργκ, η Βόννη, το Μπίλεφελντ και το Μίνστερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: