Διακοπές!

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Η "Κουβελιάδα" των ΜΜΕ


Δεν ανήκω στο χώρο του Συνασπισμού και έτσι βλέπω τις διαμάχες "απ' έξω". Πάντως εδώ και καιρό μου κάνει μεγάλη εντύπωση η λεγόμενη "Ανανεωτική πτέρυγα". Οι θέσεις της βρίσκονται υπερβολικά κοντά στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα σε περίοδο που ο ελληνικός λαός στη συντριπτική του πλειονότητα εκφράζει την αντίθεση του στη Κυβέρνηση.
Ειδικότερα ο Φώτης Κουβέλης με τις θέσεις του έχει τον τελευταίο καιρό προκαλέσει πολλές αντιδράσεις... Θεωρώ φυσικό λοιπόν να τον αποδοκιμάζει η βάση του κόμματός του και να του στέλνει ένα σαφές μήνυμα, μέσω της μη εκλογής του από την οργάνωση που ανήκει -την Καλλιθέα- στο συνέδριο του Συνασπισμού.

Αυτό που δεν κατανοώ είναι η λυσσασμένη αντίδραση των ΜΜΕ σε μια καθόλα δημοκρατική διαδικασία. Τι θέλουν να μας πουν; Πως όποιος βγαίνει βουλευτής πρέπει να είναι ανεξέλεγκτος;

Ακόμη πιο άτοπη θεωρώ τη θέση του προέδρου του ΣΥΝ, κ. Αλέξη Τσίπρα, που με δήλωσή του στην «Αυγή» αποδοκίμασε τα όσα έγιναν στην Καλλιθέα και αναφέρθηκε σε μεθοδεύσεις που είναι έξω από την κουλτούρα του κόμματος και σε κέντρα που προσπαθούν να ακυρώσουν το συνέδριο. Ο κ. Κουβέλης -όπως γράφει η Καθημερινή- "χαρακτήρισε τη δήλωση Τσίπρα «οφειλόμενη πράξη», έθεσε όμως το ερώτημα «πως εξετράφησαν τέτοιες αντιλήψεις, πως διαπαιδαγωγήθηκε το εσωτερικό του κόμματος με τέτοιες απόψεις;», αφήνοντας αιχμές για τις ευθύνες της ηγετικής ομάδας του ΣΥΝ για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί..."
Το καταπληκτικό είναι ότι ο κύριος Κουβέλης και θα μετέχει με δικαίωμα λόγου στο Συνέδριο και θα μπορεί να εκλεγεί. Δεν θα μπορεί να ψηφίσει ο ίδιος.
Οι κύριοι Κουβέλης και Τσίπρας, αφού δεν τους αρέσει η βάση του κόμματός τους δεν έχουν παρά να την... αλλάξουν!
Ας γίνουν λίγο σοβαροί εκεί στο Συνασπισμό, που ομφαλοσκοπούν μήνες τώρα, ενώ ο ελληνικός λαός ζει μια πρωτοφανή επίθεση... Θεωρούν τυχαίο ότι παρά το γεγονός πως ενώ σε τεράστια ποσοστά καταδικάζονται τα δυο μεγάλα κόμματα, ο Συνασπισμός δεν εισπράττει παρά ίχνη αυτής της δυσαρέσκειας;
Ας μην ξεχνάμε βεβαίως και το ρόλο των ΜΜΕ που προβάλλουν σε βαθμό που ξεπερνά κάθε όριο την Ανανεωτική πτέρυγα και τα στελέχη της, έτσι που να μπερδευόμαστε όλοι για τα όρια μεταξύ ΠΑΣΟΚ -Συνασπισμού.
Όσο για κάτι "αριστερούς" τύπου Σπ. Λυκούδης, καλά θα έκαναν να σωπαίνουν μερικές φορές. Όσοι γνωρίζουν το τι γίνεται στο Χαλάνδρι όπου προωθεί λυσσαλέα τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ενώ υπάρχει ήδη επιτυχημένη ανεξάρτητη δημοτική κίνηση και παράλληλα στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές είχε εξαπολύσει πόλεμο στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο, σίγουρα θα διασκεδάζουν πολύ -αν δεν οργίζονται πλήρως....
Ας ακολουθήσουν επιτέλους τη Δαμανάκη και τον Ανδρουλάκη κι ας αφήσουν ήσυχη την αριστερά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: