Διακοπές!

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

«Ο ρόλος των μπαμπάδων σήμερα» στον Ελληνικό Κόσμο



Αντιγράφω από την ιστοσελίδα infokids.gr:
Οι κυριακάτικες διαλέξεις για γονείς στον «Ελληνικό Κόσμο» συνεχίζονται και το μήνα Μάιο, με πολύ ενδιαφέροντα θέματα.
Τα τελευταία χρόνια, ο Έλληνας μπαμπάς έχει αλλάξει. Τα παλαιότερα πρότυπα των πατεράδων, που έμεναν αποστασιοποιημένοι από τα όσα συνέβαιναν μέσα στο σπίτι, αφού ο κυρίαρχος στόχος ήταν να δουλεύουν για τα προς το ζην, με τη μητέρα να αναλαμβάνει τη βαθύτερη επικοινωνία με τα παιδιά, έχουν αλλάξει σε ένα θεαματικά μεγάλο βαθμό. Ο σύγχρονος μπαμπάς είναι ίσως ο «καλύτερος» μπαμπάς απ’ όλους, πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα των παιδιών. Πραγματικά ίσως είναι ο καλύτερος όλων των εποχών, αλλά εάν θέλετε να ακούσετε και τη γνώμη των ειδικών, στις 9 Μαΐου o συγγραφέας κ. Κώστας Στοφόρος θα αναπτύξει το θέμα «Ο ρόλος των μπαμπάδων σήμερα» στα πλαίσια των κυριακάτικων διαλέξεων για γονείς στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Πιο συγκεκριμένα
Με καταξιωμένους ομιλητές από διαφορετικούς τομείς, o «Ελληνικός Κόσμος» (www.hellenic-cosmos.gr) φιλοξενεί τις Κυριακές διαλέξεις που απευθύνονται τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στους γονείς των παιδιών που συμμετέχουν στα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματά του.

1. Στις 9 Μαΐου o συγγραφέας κ. Κώστας Στοφόρος θα αναπτύξει το θέμα «Ο ρόλος των μπαμπάδων σήμερα».

2. Στις 16 Μαΐου ο συγγραφέας κ. Βαγγέλης Ηλιόπουλος θα πραγματοποιήσει διάλεξη με θέμα «Τα παιδιά πρέπει να διαβάζουν στις διακοπές;».

3. Στις 30 Μαΐου η κα Βασιλική Κονδύλη, παιδοψυχίατρος-σύμβουλος στην τηλεφωνική γραμμή της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου, θα αναλύσει το θέμα «Εκφοβισμός στο σχολείο».

Κυριακάτικες Διαλέξεις Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Ώρα έναρξης 12:30

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»,
Πειραιώς 254 Ταύρος
Τηλ. 212 254 0600
Είσοδος ελεύθερη
Συγγραφέας άρθρου: Σοφία Κωστάρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: