Διακοπές!

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Δημοσκόπηση -σοκ για την Κατοχική Κυβέρνηση ΔΝΤ- ΠΑΣΟΚ- ΛάΟΣ


Παρά την ενορχηστρωμένη προσπάθεια παραπλάνησης από τα ΜΜΕ και τους μηχανισμούς προπαγάνδας της Κατοχικής Κυβέρνησης, όλο και πιο λίγοι πιστεύουν στα παραμύθια και στους "μονοδρόμους".
Η πλήρης δυσαρμονία μεταξύ Βουλής και Ελλήνων πολιτών, αλλά και το Συνταγματικό Πραξικόπημα, δείχνουν κάθε μέρα πως το καθεστώς που ζούμε είναι μια μορφή Δικτατορίας με Κοινοβουλευτικό μανδύα...
Τη λύση στο αδιέξοδο θα φέρει η ίδια η πραγματικότητα. Όμως δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε: Ο κίνδυνος για πλήρη εκτροπή είναι ορατός και ήδη προπαγανδίζεται από τους κονδυλοφόρους μιας νεο-φασιστικής ιδεολογίας όπως ο Φον Τέλλογλου, ο Γ.Παπαχρήστος των Νέων, ο πανταχού παρών Alexis Παπαχελάς, ο... φιλόσοφος Χρήστος Γιανναράς κ.α. Όνειρο τους να δουν το Βγενόπουλο πρωθυπουργό (!!!)
Ο "εχθρός λαός" προς το παρών όμως δεν υπακούει...

Απόσπασμα από την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο TVXS:
Στους αντίποδες του πακέτου κυβέρνησης-τρόικας-ΔΝΤ βρίσκονται οι προτάσεις των πολιτών για την αντιμετώπιση της κρίσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας της Vprc για το Tvxs . Σε συντριπτικό ποσοστό , ανάλογο με αυτό όσων εναντιώνονται στα μέτρα και παρουσιάστηκε χθες, οι ερωτηθέντες ζητούν αναδιαπραγμάτευση του χρέους, μείωση εξοπλισμών σε συνεννόηση με την Τουρκία, φορολόγηση εκκλησίας καθώς και ποινικοποίηση της διαφθοράς στον δημόσιο τομέα και της φοροδιαφυγής.

Στον παραπάνω πίνακα η πιο ριζοσπαστική από την αναδιαπραγμάτευση του χρέους(υπέρ το 55%) πρόταση για στάση πληρωμών συγκεντρώνει τις προτιμήσεις περίπου του 1/3 των ερωτηθέντων. Δείγμα της ριζοσπαστικοποίησης της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και της κακής δημόσιας εικόνας του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα, είναι το ποσοστό 48% των ερωτηθέντων που συμφωνεί με την κρατικοποίηση μεγάλων τραπεζών, ενώ αντίθετο είναι το 32% . Με την έκδοση λαικού ομολόγου συμφωνεί το 47% και με την δραστική μείωση των εξοπλισμών το 64%. Αυτό το τελευταίο ποσοστό αυξάνεται στο 72% αν υπάρξει διμερής συμφωνία με την Τουρκία, όπως προκύπτει από τον πίνακα που ακολουθεί.


Ο προηγούμενος πίνακας θα μπορούσε να έχει τον τίτλο «Τι δεν κάνει η κυβέρνηση» καθώς ακόμη πιο εντυπωσιακά είναι τα ποσοστά πολιτών που ζητούν φορολόγηση της εκκλησίας(87%) καθώς και ποινικοποίηση της μεγάλης φοροδιαφυγής(88%) και της διαφθοράς(88%).

Εντυπωσιακά είναι και τα αποτελέσματα σε ερώτηση για τις επιπτώσεις του ευρώ στην ελληνική οικονομία, με το 55% να πιστεύει ότι επαιξε αρνητικό ρόλο και μόνο το 29% θετικό.

Ο «ευρωζωνοσκεπτικισμός» είναι εμφανής και στην ερώτηση για την οικιοθελή αποχώρηση από το ευρώ, με την οποία «μάλλον συμφωνεί» το 25%. Το 63% έχει αντίθετη γνώμη, αλλά η ισχυρή μειοψηφία του 25% δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για πολιτικές αμφοσβήτησης του ενιαίου νομίσματος και εξόδου από την ευρωζώνη.



Η υπόλοιπη έρευνα στο tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: