Διακοπές!

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Ένα καράβι για τη Γάζα: Πρόσκληση σε τσάι;


Το αντιγράφω, όπως το έλαβα:
"Ο ΑΝΥΠΕΞ, κ. Δ. Δρούτσας, θα δεχθεί στις 10:00 στο ΥΠΕΞ τον Πρέσβυ του Ισραήλ στην Αθήνα, κ. Ali Yahya."

Μήπως θα τον κεράσει καφέ και κουλουράκια?
Εθιμοτυπική είναι η επίσκεψη, προγραμματισμένη ή για το καλοκαιράκι που έρχεται?

ΕΔΩ ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΟΠΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΚΑΡΑΒΙΑ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ, ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΝΕ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΥΠΕΞ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ, ΟΤΙ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΠΡΕΣΒΗ;

ΑΝ ΗΞΕΡΕ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕ ΟΤΙ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΠΡΕΣΒΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ.

ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Περίμεναν να δουν πόσο σοβαρά και περήφανα αντέδρασαν οι Τούρκοι, δείχνοντας ότι είναι Κράτος με ηγεσία και υπόληψη, για να θυμηθούν να ψιλοαντιδράσουν οι "δικοί μας".
Οι Τούρκοι συγκάλεσαν Υπουργικό Συμβούλιο με τον Ερντογάν και οι "δικοί μας" την "Μονάδα Χειρισμού Κρίσεων", οι Τούρκοι κάλεσαν για εξηγήσεις τον πρέσβη του Ισραήλ και "καταδίκασαν σαν απαράδεκτες και απάνθρωπες τις πρακτικές του Ισραήλ», και οι "δικοί μας" "δέχθηκαν" τον πρέσβη.

Αυτά και μόνο δείχνουν τη διαφορά..."

Διεθνής Αντιδράσεις
Ελλάδα: Οι κοινές ασκήσεις που η Ελλάδα διεξήγαγε αυτές τις μέρες με το Ισραήλ σταμάτησαν και ο Έλληνας υφυπουργός εξωτερικών κος Δρούτσας κάλεσε τον Ισραηλινό πρέσβη σε άμεση συνάντηση.
Τουρκία: Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών δήλωσε ότι οι συνέπειες αυτής της πράξης από πλευράς του Ισραήλ θα είναι ανυπολόγιστες. Κάλεσε τον Ισραηλινό πρέσβη σε άμεση συνάντηση.
Σουηδία: Ο Σουηδός υπουργός εξωτερικών κάλεσε τον Ισραηλινό πρέσβη σε άμεση συνάντηση.
Ισπανία: Ο Ισπανός υπουργός εξωτερικών κάλεσε τον Ισραηλινό πρέσβη σε άμεση συνάντηση.

Το Αλ Τζαζίρα μεταδίδει ότι υπάρχουν 9 επιβεβαιωμένοι νεκροί Τούρκικης εθνικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: